Aylardır normalde olduğumuzdan daha az hareketliyiz. Güvende ve sağlıklı kalabilmek için evlerimizde olmamız önemli. Ancak hareket etmeyi unutmamak gerek.

Hareketsizliğin bedenimize birçok zararı var. Yaz sinyallerini verirken, ilk aklımıza gelen bu birkaç ayda alınan kilolar. Aldığımız kaloriler, yaktıklarımızdan fazla olunca yağ dokusu olarak birikmeye başlıyorlar. Birikmiş yağ dokularını harekete geçirmek ve yakarak enerjiye çevirmek için haftada birkaç kez en az 30 dakikalık egzersizleri rutin haline getirmek gerek. Egzersizlerden yarım saat önce Aspir yağı desteği almanın, yağların depolanmasını azaltmaya, yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı etkileri var. İçinde bulunan doğal Konjuge Linoleik asit bu süreçlerden sorumlu tutulan temel kaynak.

Kilo kontrolü için yalnızca egzersiz yapmak ve yağları yakmak yetmiyor maalesef. Vücudumuza aldığımız kalorilerin de takibini yapmak gerek. Sağlıklı ve dengeli bir diyet, bolca su tüketimi çok önemli. Özellikle bitkisel kaynaklı, sağlıklı, doymamış yağlar tüketmenin birçok sistemin sağlıklı çalışması için önemi büyük. Çiğ tohumlar veya soğuk sıkım tohum yağları kardiyo metabolik beslenme planında son derece önemli bir yere sahip.

Hareketsizliğin vücudumuzda aksattığı bir diğer süreç bağırsak hareketleri. Her gün düzenli olarak tuvalete çıkma alışkanlığı, hareketli bir vücutla destekleniyor. Ancak hareketsiz kaldığımızda bağırsaklarımızın hareketleri de azalıyor ve kabızlık riski artıyor. Bu durum da vücudumuzun toksinlerden temizlenmesini geciktirdiği için sağlığımız için bir tehdit.

Hareket etmenin vücudumuza bir diğer faydası, özellikle ekstremite kaslarının kasılıp gevşerken bir pompa gibi damarlarımızdaki kanın hareketini desteklemek, böylece dokularımızın kanlanmasını ve oksijenlenmesini artırmak.

Vücut sağlığını her anlamda desteklemek ve bağırsak sağlığını dikkate almak, vücuttaki oksijen radikallerinden kaynaklı genel hasarın ve yaygın inflamasyonun azalmasını sağlayacağından kilo kontrolünde de son derece pozitif sonuçlar doğuracaktır.