Değerli Okuyucular,

Soğuklarla beraber biliyorum ki bazı sindirim sorunlarımızda ortaya çıkıyor. Bu gibi durumlarda keten tohumu bizi karşılıyor ve en büyük destekçilerimizden biri oluyor.

Keten’in kullanımı insanlık tarihi kadar eskidir ve binlerce yıl öncesine dayanır. Keten, ılıman ve tropikal bölgelerde doğal olarak yetişen ve tüm dünyada lif, tohum ve yağı için kültürü yapılan bir bitkidir. Bitkinin yetiştirilme amacı ise hem lifinden faydalanmak, hem de tohumunu almaktır. Tohumları %40-45 yağ içerir ve yağ elde edilmesinde kullanılıyor. Günümüzde ise soğuk pres yöntemi ile elde edilen sabit yağı gıda amaçlı kullanılıyor.

Keten tohumu yağı bitkisel kaynaklı Omega 3 yağ asidi olan ALA (alfa-linolenik asit) açısından zengin.  

Yapılan araştırmalarda kronik konstipasyonu (kabızlık) olan hastalarda tedaviye yardımcı olarak kullanılabildiği ortaya çıkmıştır. Ayrıca kalp-damar sistemi hastalıklarında, bazı kan lipid (yağ) seviyelerinin düzenlenmesinde ve hafif gastrointestinal (sindirim sistemi ile ilgili) rahatsızlıklarda da tedaviye yardımcı olarak kullanılabiliyor.

Keten tohumu yağı, balık yağı kullanamayan yetişkinlerde özellikle vejetaryenlerde bitkisel Omega 3 (ALA) kaynağı olarak kullanılabiliyor.

Önümüzdeki hafta yepyeni bir bitkinin dünyasıyla tanışmak üzere…