Seçimler yaklaştıkça liderler milletten oy devşirmek için birtakım vaatler veriyor. Kimi yapılabilecek, kimi ise uçuk derecede komik türden vaatler.

Erdoğan'ın en güçlü rakibi görünen Muharrem İnce'nin ağzı Kılıçdaroğlu'na nazaran çok güzel laf yapıyor. Başlangıçta güzel çıkışlar yaparak CHP seçmeninin sönük heyecanını epey canlandırmıştı. Çünkü Kılıçdaroğlu Sola yeterince liderlik yapamadı ve girdiği her seçimden yenilerek çıktı.

Daha önce Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan İnce'nin sarf ettiği o sözlerin başına bugün çorap öreceğini nereden bilebilirdi ki?

· CHP'nin başkan adayı aynı zamanda doğal cumhurbaşkanı adayıdır.

· Girdiği ilk seçimden birinci çıkmayan lider parti lideri olamaz.

· Sen çıkmışsın 14 parti bir araya geldik %38 aldık diyorsun ve bunu başarı sayıyorsun

Diyerek Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vururken diğer yandan da şu sözlerle övmekle bitiremediği Tayyip Erdoğan'ın karşısına rakip olarak çıkacağını nereden bilebilirdi ki?

· Adam %52 oy almış, neden %58 alamdım diye araştırıyor. Sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın. Bunu tartışırsak AKP'nin üzerini kapatırız diyorsun.

· Bu zihniyetteki birinin 250 sene iktidar olması mümkün değil.

· Cumhurbaşkanı olduğumda bisikletle gideceğim.

Daha ilk andan itibaren özel uçakla başlayan İnce hasbelkader seçilse ne yapar bilemem. Ha bir de Hiç Cumhurbaşkanı halkından korkar mı? Ben Cumhurbaşkanı olursam koruma ordusuyla değil tek başıma gezeceğim demişti demesine ama kendisi sürekli kalabalık bir koruma ordusu kullanıyor daha şimdiden. Hatta korumasının İnce ile selfi çekmek isteyen vatandaşı nasıl fırlattığını da unutmadık tabi. E ne de olsa at sahibine göre kişner.

Şu an için traktörü geri geri kullanabildiğini söyleyen İnce Türkiye'yi uçuracağım da demeyi ihmal etmiyor. Ama bunu nasıl ve hangi ekiple yapacağını ne kendi ne de başkası bilmiyor. Öyle ya böyle ciddi bir sorumluluğu almak için ciddi bir ekip ister. Tayyip Erdoğan İstanbul'u ciddi bir ekiple yönetmiş, Ak Parti'yi kurup Türkiye'yi yönetmeye ayını ciddiyetle ve daha geniş bir ekiple talip olmuştu. Çünkü Erdoğan ekip çalışmasının ve istişarenin önemini çok iyi biliyor ve bunu en güzel şekilde kullanıyor.

*

Ayrıca seçim müzikleri adayların kimliğini yansıtan aynanın bir yüzüdür. Muharrem İnce'nin seçim müziğindeki ilk bölümde Memleket elden giderken tutturdular başkanlık diye bir ifade var. Garip olan kendisinin başkanlığa talip olması, cabası halkın desteğiyle değişen bu sistemi kabul etmeyip sonra da halktan oy istemesi halkta nasıl karşılık bulur bilmem ama Sayın İnce'nin Apo'nun heykelini dikeceğiz diyen, Yasin Börü ve 52 kişinin katili Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ederek başlaması seçmen de pek iyi bir etki bırakmayacağa benziyor...

Selâm ve dua ile