Oyun yine aynı oyun. Aktörler farklı sadece. 28 Şubat'ın güncellenmiş halini yaşıyoruz bir nevi. Allah aşkına ortada dönen tartışmalara bir bakarsak, sonunda ne kazanıyoruz bir bakarsak sanırım kime çalıştığımızı pekâlâ anlayabiliriz. 

Geçen hafta ''İman akılla değil kalple olur'' başlıklı yazımı okursanız biraz da olsa çıkış yakalayabilirsiniz. Az diyemeyeceğimiz kadar akılcı bir kesim, sünnet inkârcısı bir kesim var. Bunlarla aynı görüşü paylaşan bir de medya kesimi var her şeyi akılla izah etmeye kalkan. Kendilerine göre Prof. unvanını almış hatta bir de ilahiyatçı hani şu Zekeriya Beyazgiller tarzı ilahiyatçılardan kişileri ekrana çıkarıp reddiyelerine kılıf buluyorlar.

Birçoğumuz yüce Dinimiz İslam konusunda kabul edelim pek bişey bilmiyoruz. Hal böyle olunca kim ne tarafa çekerse oraya gidiyoruz. Önce bir bakalım bu televizyon kanallarının amacı gerçekten İslâm olsa sürekli samimi, İslam'a uygun programlar yaparlardı öyle değil mi? Ama amaç üzüm yemek olmayınca hep cımbızla özel seçilmiş cümlelerden, kesilmiş görüntülerden kargaşa çıkartıyorlar. Ne yazık ki biz de bunların tuzaklarına düşerek birbirimizle kavga ediyoruz, bununla da kalmıyor dinimizden farkında olmadan uzaklaşıyoruz. Çünkü bu güruh bilinçaltımıza âlimlerimize, hocalarımıza karşı inanılmaz derecede güvensizlik enjekte ediyor. 

Lütfen dikkat edin, bu tarz yayın yapan medyaya dikkat edin! Ramazanda göstermelik programlar haricinde ne yapar bu medya?  Şiddet içerikli, akraba içi gayri meşru ilişkiyi normal gösteren, bizi tarihimizden koparmak için yalanlarla dolu filmler ve diziler yapmaktan başka, içimize sahte hocalar sahte proflar aracılığıyla fitne sokmaktan başka ne yapar?

Şu konuya da ayrıca dikkat çekmek istiyorum. Biz Âdem Aleyhisselam'ın evlatlarıyız. Kendisine yaklaşma denilen ağaca yaklaştı ve bu hareketi sebebiyle edep yerleri açıldı cennetten kovuldu. Lâkin öyle bir tövbe ile tövbe etti ki Peygamberlik makamına yükseldi. Yani Nureddin Hoca da hata yapabilir, Tayyip Erdoğan da hata yapabilir veya günah işleyebilir. Birilerinin çıkıp herhangi bir yanlışı cımbızla çekip ortaya çıkarması ne kadar yanlış ise, başka birilerinin de Cumhurbaşkanı hata yapmaz demesi, aslında o öyle yapmak istememiştir gibi kutsiyet kazandırması doğru değildir. Cumhurbaşkanı da çıkıp gereken açıklamayı yapmıştır. 

Eskiye göre çok daha uyanık ve diriyiz elhamdülillah. Ama şeytan ve düşmanın boş durmadığını güzelim ülkemiz büyüdükçe bize karşı, Islâma karşı oynanan oyunun da büyüdüğünü unutmamalı, her an teyakkuzda ve uyanık olmalı ve kendimizi de her daim okuyarak, araştırarak ve sorgulayarak güncelleştirmeliyiz. Her denilenin arkasına düşerek değil. 

      Selâm ve dua ile.