Kendi yeterliliğinin en güzel meyvesi özgürlüktür!  

Canlıların hayatlarını kendi inanç,arzu ,yetenek,hayalleri doğrultusunda sürdürebilmeleri için  en temel değer özgürlüktür. Eğer özgürlük olmazsa bireyler başkalarının kendileri için uygun gördüğü hayatları yaşarlar.

Ekonomik özgürlükler, bireylerin kendi bedenleri, benlikleri, taşınır taşınmaz malları üzerindeki mülkiyet haklarını içerir. Ekonomik özgürlük sayesinde insanlar yaşamlarını istedikleri gibi yönetebilme hakkına sahip olurlar.

Dünya üzerindeki insanlar dil , din, ırk ayrımı gözetmeksizin eşittir. Her insan davranışlarında seçimlerinde özgürdür.İnsanlar kendileri hakkında bir kararı tek başlarına alabilirler. Sen özgürsün ama özgür her hareket sorumluluk gerektirir ve bu senin esaretindir. Esaret hoş bir değiş değil, özgürlük sorumluluk gerektirir! Kişilerin sahip olduğu özgürlüğünde sınırları vardır. Bir insanın özgürlüğü başkalarının özgürlük haklarını kısıtlamaya başladığı noktada biter. İnsanlar özgürlük gerekçesi altında istediklerini yapamazlar. Bir başka insanın özgürlüğünün kısıtlandığı noktada, insanlar yapacaklarını bitirmeli, vazgeçmelidir. Özel hayatın gizliliği bir insanlık hakkıdır. Özgürlük gerekli ve herkes için gereklidir. Özgürlük toplumun gelişmesini kültür, medeniyet, bilim, sanat kavramlarının ortaya çıkarak kalıcı olmasını sağlar.

Kişinin kendisini ifade edebilmesi önemlidir. Özgürlük ve kendine inanma arasında sıkı bir bağ vardır. Kendinin birey olarak farkına varan insan kendi eşsizliğinde farkına varır. Bu farkındalık, kendine değer verme ve özgürlüğe doğru ilerler. Kendinizi ifade etmekten kendi doğrularınızı dile getirmekten korkmayın! Bastırılan her duygu bilinç altında tekrar çıkacağı günü bekler. Kendine yeterliliğin en güzel meyvesi özgürlüktür.

Allah sizi özgür yaratmışken, menfaatleriniz için başkasının kölesi olmayın!

Sevdikleriniz ve sevenlerinizle mutlulukla...