ABD…. Büyük porsiyonlar ülkesi…. Fast food ülkesi…. Şekerli gıdalar cenneti…. Yıllarca bunlara maruz kalan ülkenin insanları tabii ki kendi canavarlarını kendileri yarattı. Tip 2 diyabet yani erişkin tipi şeker hastalığı.

Dünyanın en önemli sağlık problemlerinden biri olmaya aday bir hastalık tip 2 diyabet. Kişisel sağlık bilinciniz iyi gelişmemişse kurtuluşunuz da pek yok gibi. Hastalığı iyi tanımıyorsanız küçümsemeniz de çok kolay zaten. Ne olacak kanımda şeker biraz fazla olsun diye düşünebilirsiniz. Oysa ki çok şey olur.

Kanda yükselen şeker damar içinizde dolaşan bir bombadır. Damar duvarlarınızı zedeleyerek damar tıkanıklığına neden olur. Kılcal damarları zedeleyerek körlüğe, böbrek damarlarınızı zedeleyerek böbrek yetmezliğine ve sinirlerinizi zedeleyerek his kaybına neden olur. Ayak bacak kesilmelerinin başta gelen nedenidir. 

Tüm bu nedenler Tip 2 diyabeti bir toplum sağlığı sorunu haline getirmektedir. ABD şu anda kendi yarattığı canavar ile uğraşırken tüm dünya da kötü beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik nedeniyle hızla sayısı artan bu hastalık dünaynın en önemli sağlık sorunlarından olmaya uzun sure devam edecek gibi görünüyor.