Geçen  haftanın iyi futbol oynayan ama,  galibiyete rağmen  kötü skor  alan Torku Konyaspor'u ile bu yılın  “Hakemzedesi”  Kasımpaşa'nın maçı merak konusuydu doğrusu!  

                Kasımpaşa oynadığı oyunu sonuca yansıtacak hamleleri yaparken son haftalarda hakemleri geçememişti.  Bariz hakem hatalarına rağmen topladıkları puanlarla ilk 8 içinde kendine yer bulan Kasımpaşa belki de hak ettiği puanları alsa şu anda ilk 3 içinde olabilirdi.

                Geçen haftadan kart cezaları ile sakatların ana tablomuzu etkileyeceği bir gerçekti.   Ali Turan ile Ali Çamdalı sarı karttan cezalı, Meha  adele sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer bulamadı. Mehmet Uslu formasını Abdülkerim Bardakçı'ya kaptırmış gözükürken, Uğur İnceman ise kadroda olmasına rağmen  forma şansı bulamadı,  Aykut Kocaman ile performans açışından bir sıkıntı yaşadığı gerçek.

                Maç listesine internetten baktığımda  EYVAH dedim,  yine savunmadan oyuna çıkışlarda sıkıntı yaşayacağız! Neden mi ?  Ömer Ali'yi saymıyorum, hoş oda bir savunma oyuncusu değil ama!  Vukoviç  ve  Selim stoperler uzun süredir birlikte oynamıyorlar.  Abdülkerim Bardakçı, son üç maçtır süre alıyor asıl mevkii sol stoper sol savunma oynuyor,  Volkan 3. Haftadan beri belki ilk defa sahada,  bu yıla kadar oynadığı bütün takımlarda stoper oynamış, yine ön libero . Anlayacağınız savunma dörtlüsünün, ön libero ile beşlisinin 4 tanesi stoper! Oyunu nasıl başlatacaksınız, savunmadan çıkışlarda doğru alan paylaşım  olabilecek mi ? rakibi nasıl paylaşacaksınız, rakibi yeterince hızlı kovalayabilecek misiniz ?  rakibi nasıl kovalayacaksınız (zira stoperler ağır oyunculardır).  En avantajlı olduğunuz yer yüksek toplar olabilir diyordum , maalesef ilk golü de eşleşme hatasından kafa ile yedik!.

 Holmen her zamanki yerinde, sağda Traore, solda  Kbong, forvet arkası gibi Bahiç, forvette yine  golle henüz tanışamayan Rangelov!   Yaratıcı oyuncu gibi gözüken sadece Traore var diğerleri tamamen düz oyuncular,  yani “ASKER ÇOK KOMUTAN YOK”

                 Şu anda ligimize baktığımızda kadro kalitesi açısından ilk 6 takım arasına girebilecek Kasımpaşa'nın  sakatının, cezalısının olmaması, üstelik son haftalardaki yükselen grafikleri maçın favorisi olmalarını sağlıyordu.

                 Kasımpaşa takımının  en zayıf halkası kaleci Ramazan, onun dışında hangi oyuncuya baksanız kalite kokusunu alıyorsunuz. Sonucu her an değiştirebilecek birçok oyuncuya sahipler!   Torku Konyaspor'un işi zor bugün.. Üstelik rakip takımın oyuncuları paralarını günü gününe alıyor ve ekonomik olarak sıkıntı içinde değiller. Motivasyonları yüksek çünkü hedefli bir takım oluşturulmuş.

                Aykut Hoca sistemi Donk ve Scarione üzerine kurmuş .  Bu oyunculara top gelmeden,  pas kanallarını kapatarak yada iki oyuncunun pas bağlantısını keserek oyunlarını bozma niyeti  10 dakika içinde belli oldu.  Rakibin oyuna girmeye çalıştığı II. Bölge de  yapılan çoklu pres geçen hafta Antalyasporu ve Yusuf ŞİMŞEK'i dağıtmıştı! Bu hafta da aynı senaryoyu izleyebiliriz düşüncesi  var.   

                Ön alanda yapılan baskı geçen hafta ki kadar üretken değildi belki, ancak rakip takımda kalemize tehlikeli şekilde sokulamıyordu. Öyle ki Kasımpaşa'nın ceza alanı içinde ve yakın çevresinde tehlikeli olduğu pozisyon gole kadar yok gibiydi.  Bu tip kısır oyunlarda bireysel yetenekler sonucu belirler ki , klasik cümle gerçek oldu. Donk, Eren Derdiyok ikilisi kilidi açtı.. Bu iki oyuncunun Mustafa DENİZLİ”nin  transfer listesinde olduğunu da bilmenizi isterim.

                Eren Derdiyok geçen yıl büyük umutlarla alınmış kaliteli bir oyuncu..  Yaşadığı sakatlıklar onun verimini ve temposunu düşürmüş, kolay değil yeni bir ülke, yeni sistemler, bir yılda üç antrenör  farklı oyun sistemleri  zorlanmasına neden oldu. Rıza Hocanın takımın başına gelmesi ve Eren'in sağdan, soldan beslenmesi, sıkışıldığında cepheden yüksek topların üzerine oynanması temposunu geliştirmesine neden olmuş.  Gol vuruşlarına diyecek yok, attığı kafa golü birinci sınıftı, ikinci golde kalecimiz Serkan'a bakarak yaptığı plasesi  kalitesinin ispatıydı.  Donk ise ülkemizdeki ofansif-defansif orta saha oyuncularının en başarılısı..  Gençlerimize örnek teşkil edecek doğru oyunları ortaya koyan bu kaliteli adamı seyrederken keyif almamak elde değil.

              Üç dakika içinde atılan iki gol, geçen yılki kısa sürede yenilen golleri ve farklı mağlubiyetleri aklımıza getirdi.  Allahtan yediğimiz gollere pas yaparak ve koşarak reaksiyon verdik ve topu kalemizden uzak tuttuk!.Birde  devreye girerken yakaladığımız bir gol pozisyonu vardı ki atsak, ikinci devre şemsiye ters dönebilirdi.

                İkinci devre saha içi problemlerini halletmiş gözüken bir Torku Konyaspor  vardı  sahada..  Rakip pozisyona girmekte zorlanıyor, top genellikle Torku Konyaspor da!  Ama, rakip ceza alanı içinde ve çevresinde üretkenlik yok, yani skora yansıyacak aksiyonlar oluşmuyor! Yine de bu rakip takımı ve oyuncuları tedirgin ediyor..

Genç hakem Sarper Barış SAKA sahada!  Verdiği bazı kararlara kendisi bile inanmıyor, hemen karar değiştiriyor, henüz bu lige hazır değil  POSTANE liginde biraz daha pişse iyi olacak..  Birde çizginin üzerinde duran ve kafalarını sağa sola “CULUK” yani “HİNDİ” gibi uzatan zavallı 4. Ve 5. Hakemlere ne demeli.  Geçen hafta  Kasımpaşa'nın golünü görmeyen bu  kardeşlerimiz muhtemelen bu haftada bizim golü güme götürdü.  Geçen hafta Galatasaray 1 puan kazandı Kasımpaşa 2 puan kaybetti, bu hafta Kasımpaşa 2 puan kazandı, biz 1 puan kaybettik, yani iki haftanın kaybedeni maalesef Torku Konyaspor!

                Oyuncu değişiklikleri sonrası,  Halil İbrahim ile Ömer Şişmanoğlu ile birlikte topu biraz daha öne taşıdık.. Sebebi ise Halil İbrahim'in rakip kaleye yaptığı driplingler. Kazandırdığı fauller ve rakibin çıkmasını engelleyen koşular.  Ömer Ali'nin ısrarı, rakip oyuncunun düşmesi ile gelen gol son dakikalar için sevenleri umutlandırıyor ama bu seferde ceza alanı çevresinde duran top çok maalesef MEHA yok.

                Sonuç olarak bu kadro darlığında sakatların ve cezalıların iskeleti bozması nedeniyle Aykut KOCAMAN  “KAVAKTAN DÜDÜK ÇIKARMAK” zorunda kaldı.  Evet kavaktan düdük olur mu ? olur ama anca bu kadar ses çıkar!.  

                Bir stand up'çımız reklam filminde “EĞİTİM ŞART” diyordu hani. Bende diyorum ki sevgili Konya'lılar   “TRANSFER ŞART”!..