Ligin 21. haftasında sahamızda Osmanlıspor'u ağırladık. Bu senenin deplasmandaki en başarılı takımlarından bir tanesi olan rakibimiz karşısında ortaya koyacağımız oyunu hepimiz merak ediyorduk. Hafta içinde Türkiye Kupası'nda Beşiktaş karşısında aldığımız galibiyet özgüvenimizi artırmıştı. Bunun yanında aklımızda üç gün önce oynanan maçın takımımızı olumlu mu, olumsuz mu etkileyecek sorusu vardı. Kupa maçının yorgunluğu bizi en fazla düşündüren konuların başında geliyordu.Karşılaşmadan önce tribünlerde dostluk rüzgarı vardı. Her iki takım taraftarının karşılıklı yaptıkları tezahüratlar stada gelen herkesin takdirini kazandı. Buradan da bize düşen hem KONYASPOR hem de Osmanlıspor taraftarının tebrik etmek.

Topladığı 25 puanın 15'ini deplasmanda kazanmış bir takım Osmanlıspor. Çok etkili hücum silahları var. Geçen sene bizim formanızı terleten Torje bunlardan bir tanesi. Rakip her ne kadar tehlikeli olsa da bizde öyle yabana atılacak bir takım değiliz. Zaten puan tablosundaki yerimiz de bunun en güzel ispatı. Rakip kim olursa olsun alan daraltılması rakibin oynamasına izin vermiyoruz. Tabiri caizse nefes aldırmıyoruz. Osmanlıspor maçı öncesi oynadığımız 3 karşılaşmada da kalemizi gole kapatmamız Aykut Hoca'nın taktiğini takımımızın başarılı bir şekilde uyguladığının göstergesi.

 

MAÇTAN  NOTLAR

 

 Dostluk havasında başlayan karşılaşmada ilk yarı tamamen beklediğimiz havada geçti. İleri çıkmayı düşünmeyen ve rakibe de oynama imkânı vermeyen takımımıza ayak uyduran bir rakip ve tatsız tuzsuz geçen bir ilk yarı. Bu devrede akıllarda kalacak pozisyon yok dersek yalan söylemiş olmayız. İlk şutumuz devrenin sonlarına doğru Meha'nın yaklaşık 35 metreden kalecinin kucağına gönderdiği serbest vuruş. Bunun karşılığında rakibe şut imkânı da vermedik.

 İkinci yarı ile beraber oyun da hareketlenmeye başladı. Takımlar ufak ufak rakibi yoklamaya başladı. Oyun 0-0 giderken ceza alanı içerisinde Osmanlıspor'lu oyuncunun gelen ortayı dirseğiyle kesmesine hakem Hüseyin Göçek devam dedi. Hakemin bu isabetsiz kararı oyunun kaderini etkiledi. Yüzde yüz penaltı olan bu pozisyonu görememek hakikaten yetenek ister.

 64. Dakika da Rusescu nun ayağından gelen golle 1-0 geriye düştük. Yediğimiz bu gol takımımızı biraz daha hareketlendirdi. Geriye düştükten 3 dakika sonra skora denge getirdik. Osmanlıspor defasının yaptığı hatalar zincirini iyi değerlendiren Ömer Ali takipçiliğinin ödülünü topu filelere bırakarak aldı.

 Bu dakikadan sonra rakip kaleye yüklensekte kaleci Ahmet Şahin'i geçemedik. Netice dostça başlayan karşılaşma yine dostça bitti. Centilmence geçen 90 dakika sonunda taraflar birer puan alarak haftayı kapattılar.

 

İYİLER VE KÖTÜLER

 

 Meha her zaman olduğu gibi vasatı aşamadı. Haftalardır çok formsuz. Ayağında topu sürekli eziyor. Oyunu yönlendirme konusunda başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Teknik ekip Meha ile ilgili nasıl bir yaptırım uygulayacak bekleyip göreceğiz. Maçın etkisiz isimlerinden birisi de Holmen. Holmen'in enerjisi bu takımı ateşleyen unsurlardan. Bu karşılaşmada enerjisini sahaya yansıtamadı oyuncumuz.

Defansımız ve kalecimiz görevlerini yerine getirdi. Özellikle Vukovic'i seyretmek ayrı bir zevk. Sahanın yine en iyilerinden.Douglas ve Skubic ile kanatlarını hareketlendi. Henüz yeni olmalarına rağmen gösterdikleri performans taktiri hak ediyor. Sissoko ise oynadığı kısa sürede kalitesini gösterdi. Tam hazır bir Sissoko takımımızı bir kaç tık ileri götürür. Diğer oyuncularımız ise verilen görevi yetenekleri ölçüsünde uygulamaya çalıştı. Neticede geriye düştüğümüz bir mücadeleden puanla ayrılmayı başardık. Son dakikalardaki baskısı gole ulaşmak için yeterli olsaydı haftayı 3. sırada kapatacaktık. Sağlık olsun.

  Ligin 22. haftasında yine evimizdeyiz. Rakip bu sefer Sivasspor. Ateş hattındaki rakibimiz için her maç final havasında. Bulundukları yerin stresi futbolcuları olumsuz etkiliyor. İçerde oynadıkları iki karşılaşmayı da 10 kişi tamamladılar. Cuma Akşamı oynanacak karşılaşma bizim üst sıralarda kalmamız için oldukça önemli. Alacağımız 3 puan bizi bir yada birkaç basamak yukarıya taşıyabilir.

 Oynanacak olan bu zorlu karşılaşmada oyuncularımız ve teknik heyete sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.