Konyaspor, deplasmanda kazanamamayı alışkanlık haline getirdi. Akhisar önünde de ilk yarıyı hem oyun hem de skor olarak önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda her iki alandaki üstünlüğü rakibine bıraktı.
Ligin geride kalan on dört haftasına bakacak olursak deplasmanda oynanan yedi deplasman maçından sadece Gaziantep karşısında bir puan alabilmişiz. Diğer altı maçta hanemize puan yazma konusunda başarılı olamamışız.
Yine geride kalan on dört hafta sonunda sadece dört maçta kalemizde gol görmemişiz. On maçta rakiplere gol atma imkanı tanımışız. Son Akhisar maçında da ilk yarıda öne geçmemize rağmen ikinci yarıda yenilen iki gol ile evimize puansız dönmüşüz.
Kaleci Itanje transfer edildiği dönemde yayınlanan istatistikte on iki maçta gol yemediği belirtilmişti. Bizde bu istatistik üzerine Itanje’nin gol yemeyeceği on iki maçta atılacak bir gol ile galibiyet alınabileceğini yazmış ve lig sonunda otuz altı puan şimdiden çantada, bunun dışında alacağımız birkaç maç ile ligi kırk puanın üzerinde tamamlarız diye görüşümüzü belirtmiştik.
 Şu anda Itanje’nin gol yemeden kapatması gereken sekiz maç var. Bu sekiz maçın ikisi bu yarıya denk gelmeli. Bu maçlar da evimizde oynayacağımız Karabük ve Eskişehir maçları olmalı. Kayseri deplasmanı ise yediğimizden fazla attığımız bir maç olmalı. Bu durumda hanemize yazılacak puan ile ligin ilk yarısını yirmi puanın üzerinde tamamlamış oluruz.
Şayet ligin ilk yarısını yirmi puan üzerinde tamamlayabilirsek ikinci yarıda yapılacak nokta transferlerle takımı daha iyi yerlere taşımak mümkün olacaktır. Yalnız transfer deyince beni bir korkunun aldığını da belirtmeliyim. Çünkü son yıllarda Konyaspor’da bir transfer çılgınlığı yaşanıyor. Transfer yasağı yaşadığımız yıl hariç, her dönemde bu takıma en az yirmi beş otuz futbolcu transfer edildi. Hiç birinden de layıkı ile faydalanmak mümkün olmadı. Bu sefer transferde çok dikkatli olunmalı, bu konuda tecrübe sahibi olanların fikirleri alınmalı. 
Kaybedilen Akhisar maçı unutulup, bu akşam oynanacak olan Karabük maçına odaklanılmalı. Bu maçın mutlaka alınması gerektiği kabul edilmeli ve oyun sistemi buna göre oluşturulmalı. Taraftar da takımına küsmeden tribünlerdeki yerini almalı. Zaten bizim ve taraftarın bu takımı desteklemekten başka bir seçeneğimiz de yok. Bu şehrin insanları ve Konyaspor taraftarı olarak ikinci bir tercihimizin olmadığını düşünüyorum. Karabük maçından üç puan bekliyoruz, bunun dışında bir skor düşünmüyor ve istemiyoruz. Konyaspor’a Karabük maçında başarılar diliyorum.