Konya Ovası Türkiye'nin en önemli tarım alanlarına sahip bölgelerinden biri. Bu özelliği Konya'yı Türkiye'nin "Tahıl ambarı" yapmış durumda. Karasal iklimden dolayı Konya'da en çok hububat ürünleri üretiliyor. Ancak son yıllarda sulu tarım arazilerinin de genişlemesiyle farklı ürün çeşitlerini de görmek mümkün. Ancak buna rağmen Konya'nın ve Türkiye'nin vazgeçilmezi elbette hububat ürünleri. 

Konya'nın hububat üretiminin fazla olması için biraz da iklimsel koşulların istenilen seviyede olması gerekiyor. Önceleri bu konuda Konya çok fazla sorun yaşamıyordu. Ancak dünya ikliminde son yıllarda yaşanan değişimler elbette Türkiye'yi ve Konya'yı da etkilemiş durumda. Bu nedenle Konya bölgesi son yıllarda kuraklığın yaşandığı bir bölge haline geldi. Geçen yıl kış kuraklığı yaşayan Konya, yeraltı su seviyesinin de her geçen yıl azaldığı dönemleri yaşıyor.

Hal böyle olunca, özellikle kar yağması için dua ediyoruz. Dualarımız kabul olmuş olacak ki, geçtiğimiz hafta Konya'da etkili olmaya başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Bereket olan kar hem hububat ürünlerine hem de yeraltı su seviyesinin artması için oldukça önemli. Kar nedeniyle çeşitli zorluklar yaşansa da, karın bereketi bu zorlukları unutturuyor. 

BELEDİYELER BAŞARILI

Kar yağışıyla birlikte gözler hemen yollara çevriliyor. Yollarda çalışmalar yapılıp yapılmadığı hemen gündem oluyor. Ancak bu konuda çok da duyarlı davrandığımızı söyleyemem. Çünkü kar yağışıyla birlikte belediyeler hemen eleştirilmeye başlanıyor. 

Ancak kar yağışıyla birlikte görülen manzara, belediyelere haksızlık edildiğini düşündürüyor bana. Çünkü kar başlar başlamaz ekipler bazı bölgelerde bekletilip, yağışın şiddetini artırmasıyla çalışmalara hızlı bir şekilde müdahale ettiler. Müdahaleleri de halen devam ediyor. 

Büyükşehir Yasası ile birlikte sınırları genişleyen Belediyelerin karla mücadelede bu kadar hızlı müdahale etmeleri bile bence büyük bir başarıdır. 

Bu konuda herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerekiyor. Masa başında oturduğumuz yerden, sıcacık yerlerde eleştiri yapmak kolay oluyor ama bu soğuk kış günlerinde vatandaşlar rahat etsin diye gece gündüz çalışan insanlara da haksızlık etmemek gerekiyor. Bu konuda biraz daha duyarlı olmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Belediye ekiplerini kutluyor, soğuk kış günlerinde bizler için yaptıkları çalışmalardan dolayı onlara teşekkür ediyorum.