Marka değeri taşıyan bütün markalarda kapitalizm mevcut. Buna küçük bir kolonya şirketinden büyük bir donanım şirketine kadar bütün markalar dâhil. Kapitalizm denince sadece akla para gelmemeli. Büyük şirketlerin en büyük silahı algı yönetimidir. Algılara hâkim olduğunuz sürece para kapıları sonuna kadar açıktır.

Türk malları neden emperyalizm ile yarışamasın? Kapasitemiz de var ülkemiz, konfeksiyon alanında da dev olabilecek bir ülkedir. 

Devlet, yerli sermayeyi desteklediği müddetçe bu işin aşılacağına eminim. 

Adam gidiyor hamburger yiyor burgerking gibi yerlerden. 

Vatandaş kapitalizm ile mücadele edemez dedik, ama yiyecek alanı da farklı.

Hadi, ayakkabının muadili yok diyelim, ama Türk mutfağının da eşi benzeri yok be arkadaş. 

Türk malı araba yok diye kullanmayacak mı bu insanlar? Kullanacak tabi. Ama alternatif varken yabancı markalara yönelmeyi doğru bulmuyorum

Örnek; ‘Dünyada temiz içme suyuna erişmekte güçlük çeken insan sayısı: 1,2 milyar 

Dünyanın temiz içme suyu sorunu çözebilecek kadar arıtma tesisi yapma maliyeti: 10 milyar dolar 

ABD’lilerin ortalama senelik Noel alışverişleri: 450 milyar dolar’

Markadan çok kaliteye önemveririm. Ama kalite içinde absürt rakamlar ödemem.

Tembel tembel oturup o şunu yapmış demektense bizlerde aynısı yapalım…

Birde, sadece isim için satın alan yozlaşmış insanlar var örneğin; 1 gömleğe 200tl verebilen veya yan tarafında iyi bir dönerci varken dönerin 3 katı fiyatına el kadar ekmek yiyerek cool gözükmeyi seven insanlar, onlara diyecek söz yok. Belki özentilik belki merak fazlada üzerine gitmemek lazım. Bu olgu her yerde var.Önemli olan bilinçli üretici ve tüketici olmak.

Hemen hemen bütün markalarda ‘kapitalizmin’ olduğuna şahitlik ediyoruz.  

Özellikle İslam düşmanı markalar, Müslümanlar üzerinde algı yönetimini de çok iyi uygulamayı biliyor. Farklı şekillerde ürettikleri ürünler ile Müslümanlar üzerinden önemli bir ekonomik gelir elde ediyorlar.

Kapitalizm Windows işletim sistemine çok benzer, başlıca amaçları hata vermek, diğer sistemleri yoketmek, sık sık kilitlenip kriz yaratmaktır. Eninde sonunda mutlaka çökerek yenisiyle değiştirilerek hayatına devam edebilir…