Kalemimin savsakladıkları!

Madde 1:

Konya'da bir trafik sorunu var. Çözemiyoruz. Çözebilmek için öncelikle kendimizi çözmemiz gerekiyor. Trafikte ne kadar sakin, ne kadar kuralcıysanız o kadar iyisiniz.

Trafikte ne kadar öfkeli, ne kadar bencil ve ne kadar atarlıysanız; o kadar tehlikelisiniz.

Öfkenizi kontrol edemezseniz, trafikte tartıştığınız kişiyle kavga edersiniz. Bunun bir sonraki adımı kan dökmek, adam yaralamak veya ölümüne sebep olmaktır.

Aynen önceki akşam olduğu gibi...

Madde 2:

Şehirde park yeri sorunu var. Özellikle belli noktalarda kendisini daha çok hissettiriyor. Adını çevresindeki kamu hastaneleri ve özel hastanelerden alan Hastane Caddesi bunun en bariz örneği. Araç yoğunluğuna bir de park sorunu eklenince trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Ayrıca bu soruna Konya'yı düzenli ve yaşanabilir bir şehir haline getirmekle mükellef olan Konya Büyükşehir Belediyesi de farkında olarak ya da olmayarak, yol kenarlarını park yeri olarak işletmek suretiyle arka çıkıyor.

Madde 3:

'Mart ayı, dert ayı' der eskiler. Uzun süredir devam eden ve dile gelmemiş olan ekonomik kriz, etkilerini artırarak devam ediyor. Bir taraftan ekonominin enleri ve devleri elde ettikleri başarılardan ötürü ödüllendiriliyorken, madalyonun diğer yüzünde irili ufaklı çok sayıda firma iflas bayrağını çekiyor.

İflas eden kurumlarda çalışanların hemen hemen hepsi artık işsiz... Bu durum iş gücü açığından söz edilen Konya'da bir işsizlik sorununun da doğmasına neden oluyor.

Yani siyasi kriz, beraberinde ekonomik krizi de getiriyor.

Madde 3:

Siyasi krizden bahsetmişken, biraz uzak gibi dursa da muhalefet kanadında kazan kaynıyor. Lafı evirip çevirmeden doğrudan MHP'ye getirmek gerekirse; MHP'de Genel Başkan'ın değişmesini isteyen kitlenin gücü her geçen gün artıyor.

MHP, birçok il ve ilçede teşkilatlarını fehsetti. Çünkü bahsi geçen il ve ilçelerdeki teşkilatlar Devlet Bahçeli'nin gitmesini istiyordu.

Konya teşkilatı yerinde duruyor. Henüz dokunulmadı. Ama değişimi isteyen eski MHP'liler, MHP'nin Eski Konya İl Başkanı Ali Yücel'in önderliğinde bir hareket oluşturdu.

Diğer taraftan da MHP Genel Başkanlığı için adayların sayısı artıyor. Meral Akşener ve Oktay Vural'ı hepimiz biliyorduk. MHP'nin eski Konya Milletvekilleri'nden, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında da milletvekilliği yapmış olan Prof. Dr. Sait Gönen'in de adaylığı söz konusuymuş.

Allah sonucun ülkemiz menfaatine olmasını nasip etsin diyelim...

Madde 4:

Dün takvim yaprakları 8 Mart'ı gösteriyordu...

Bir anlam yüklemişler 8 Mart'a ve adına Dünya Kadınlar Günü demişler. Biz, Veda Hutbesi'nde 'Kadınlarınız size Allah'ın emanetidir' diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Kaldı ki adına Kur'an'da adına sure indirilmiştir kadınlarımızın.

Ve cennet anaların ayaklarının altındadır. Bu yüzden kadınlar sadece 8 Mart'ta değil, her gün bizim için önemlidir.