Uzun bir aradan sonra Süper Lig maçlarına 29 Ağustosta tekrar kavuşacağız. 

29 Ağustos'ta start alacak olan Süper Ligde mücadele eden şehrimizin temsilcisi Konyaspor 30 Ağustos günü aynen ligin bitiminde olduğu gibi yine deplasmanda Eskişehir ile karşılaşacak. Maç sonucunun da aynı olması ve 30 Ağustos Zafer Bayramı gününde taraftarına zafer armağan dileği ile bu konuyu bırakıp Konyaspor yaptığı transferler ile lige ne kadar hazır konusunu irdeleyelim.

Konyaspor geçen sezon çok iyi bir sezon geçirdi dersek abartmış oluruz. Çok kötü bir sezon geçirdi dersek de haksızlık etmiş oluruz. Süper Lige yeni çıkan bir takımın ilk yılki birinci hedefi ligde tutunabilmektir. Konyaspor ligde kalarak bu başarıyı göstermiştir.

Bu sezon geçen sezon yaptığı hataları tekrarlamadan, yeni stadında hem ligde ilk beş için mücadele etmeli hem de Türkiye Ziraat kupasında en azından ilk sekize kalarak çeyrek final oynamalı.

Yapılan transferler ve kamplar Konyaspor Yönetiminin bu yıl işi ciddi tuttuğu sinyali veriyor. Forvet hattına Getafe takımından transfer edilen Romen oyuncu Ciprian Andrei Marica kaliteli bir futbolcu. Gekas'tan boşalan yeri doldurmanın ötesinde daha fazla iş yapabilecek yaşta ve kalitede bir oyuncu Marica. İleride Hasan Kabze ile uyum sağlayabilirse gol yollarında sıkıntı çekmeyiz diyorum. Bu ikilinin arkasında gole yakın bir pozisyonda oynayacak bir Recep Aydın ile Konyaspor kendi gol rekorunun üzerine çıkabilir diye düşünüyorum.

Bir diğer transfer Uğur İnceman kendini takım oyununa verir ve şehre uyumu hızlı olursa Konyaspor'a çok şeyler katar. Geçen yılın süperlerinden birisi olan Djalma ile kanatlardan taşıyacakları toplarla Konyaspor için çok faydalı işler yapacağını düşünüyorum Uğur İnceman'ın.

Tek problem kaleci mevkiinde görülüyor. Itandje'den boşalan bu mevki için arayışlar halen devam ediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yedek kalecileri için anlaşma zemini arandığı basına yansıtılıyor. Fakat zaman daralıyor. Kampa katılmamış bir oyuncunun hele bu kaleci ise uyum problemi uzun sürebilir. Bu uyum süreci boyunca da defansı ile sağlıklı iletişim kuramayan kaleciler takımın yumuşak karnı haline gelir. İlk haftalarda kaybedilen puanları ilerleyen haftalarda telafi etmenin zorluğu yanında kaybedilen puanların meydana getirdiği moral bozukluğu da takımı ilerleyen haftalarda daha kötü durumlara düşürebilir.

Oğuzhan Demirci; Konyaspor'un transfer ettiği 20 yaşında Belçika vatandaşı bir futbolcu. Türk kimliği de taşıdığı için yerli statüsünde oynayabilir. Yaşının genç olması bizleri umutlandırıyor. Futbol altyapı kültürünü son 15 yıldır alt yapısına çok özel bir ilgi gösteren Belçika'da almış olması ayrı bir artı Oğuzhan için.

Sanıyorum Konyaspor Yönetimi de aynı düşüncede. Kaleci transferi yerine Oğuzhan ve Kaya ile yoluna devam etmek istiyor. Bu iki kaleciden bekledikleri verimi alamazlarsa ara transfer döneminde kaleci problemini çözmeyi düşünüyorlar. 

Şahsen ben, bu fikrin doğru olduğunu düşünüyorum. Son dönemde birçok yıldız yetiştirip Avrupa futboluna armağan eden, genç oyuncuları ile Dünya Kupasında başarılı olan Belçika'nın alt yapısından yetişmiş bir kalecinin rahatlık ve başarı ile Konyaspor kalesini koruyabileceğine inanıyorum.  

Kısacası Konyaspor kaleci arayışını sonlandırarak Oğuzhan ve Kaya Tarkçı'ya güvendiğini şimdiden göstermeli ve onların havaya girmelerini sağlamalıdır.

Süper Ligin bu sezon Konya için SÜPER geçmesi dileği ile!