MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı... Konya'nın sorunlarını ve beklentilerini sürekli TBMM'ye taşıyan bir isim... Genel kurul-komisyon konuşmaları, soru önergeleri ile Konya'nın sesi olan bir isim... 

Sadece 2017'in son üç ayında;  

Konyaspor'a Verilen 5 Maçlık Ceza, 

Taşeron İşçiler, 

Yerli Otomobilin Konya'da Üretilmesi, 

Mübaşirlerin Sorunları, 

Şehit Çocuklarının Kamuda İstihdamı, 

Sağlık Çalışanlarının İstihdam Sıkıntısı, 

İmamların Temizlik İşçisi Statüsünde Çalıştırılması, 

Maliye Çalışanlarının Gelir Uzmanlığı Sınavı, 

Konya Ovası'nın Su İhtiyacı, 

İntihar Vakalarında Yaşanan Artış, 

Ekonomide Kaos Senaryoları, 

Sporculardan Düşük Vergi Alınması, 

Konya'nın Ulaşım Sorunları, 

Elektrik Abonelerinden Alınan TRT Payının Kaldırılması... gibi onlarca gündemi Meclis'e taşıdı... Vatandaşın sesi oldu... Vekillik görevini yerine getirdi... 

Geçtiğimiz günlerde Sayın Kalaycı, unuttuğumuz önemli bir konuyu daha hatırlattı; Konya'da kurulması planlanan serbest bölge...

10 yıldır kuruluyor, kurulacak diye söylenip gelen bir konu.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye soruyor; "Sayın Bakanım Konya'ya serbest bölge kurulması yıllardır gündemde, yıllardır dillendiriliyor ama bugüne kadar da hiçbir adım atılmadı. Geçen yıl bütçe görüşmelerinde konuyu gündeme getirmem üzere zatıâliniz dediniz ki, Aydın ve Konya'da serbest bölge çalışmalarının olduğunu ve olgunlaştığında açıklayacağınızı söylediniz. Geçen yıl verdiğiniz müjdeyi geri mi çekiyoruz yoksa devam mı ediyor, onu açıklarsanız memnun olurum..."

Bakan Zeybekçi'den gelen cevap; Konya’ya serbest bölge kurulmasına ilişkin başvuru yapılmadı!

2016'da serbest bölge için çalışma var diyen Sayın Bakan, 2017'de, "Başvuru yapılmadı, başvuru için gerekli şartların tamamlanması halinde, gerekli iş ve işlemler tesis edilecektir..." açıklamasında bulundu.

Şimdi bunun adı Konya'yı kandırmak mıdır, oyalamak mıdır? Peki kim kandırıyor, oyalıyor? Sayın Bakan mı? Konya bürokrasisi mi? Konya iş dünyası mı?... 

Her yıl kuruldu, kurulacak denilen serbest bölgeyle ilgili nihai kararı Konya iş dünyasının saygıdeğer kurumları Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası vermelidir? 

Hükümet de niyetini, tavrını ortaya koymalıdır... Konya'da serbest bölge isteyip istemediğini net bir şekilde Konya kamuoyuna açıklamalıdır!

Kurulacaksa kurulsun, kurulmayacaksa söylensin ve bu mesele artık gündemden çıksın!

Nasıl ki yıllarca proje aşaması süren Lojistik Merkez, Konya, Karaman, Mersin Yük Demiryolu Hattı gibi projeler hayata geçirilmeye başlandıysa serbest bölge konusunda da bir kararın verilme vakti gelmiştir. 

Eğer, "Karaman'da Serbest Bölge kuruldu, dolayısıyla bize artık ihtiyaç yok" gibi bir düşünce varsa bu da kamuoyuna açıklansın. Konuyu her yıl gündemde tutmanın, başvuru yapıldı, yapılmadı tartışmaları sadece Konya'ya zarar verir. 

Bu zararı verdirmemekte Konya Ortak Aklın gereği olması gerekmez mi?

***

MERAM BELEDİYESİ BAŞKANI FATMA TORU'YU KUTLUYORUM!

2017'nin son akşamında Mehmetçiklere, "anne yemeği" sürprizi yaptıkları için... 

"Ana Kucağından Peygamber Ocağına" isimli güzel bir proje. Jandarma Genel Komutanlığı ve Meram Belediyesi işbirliğinde hayata geçen proje Şırnak'ta vatan savunmasını başarıyla sürdüren Mehmetçik'e 'Anneler' kendi elleri ile yemek yaptı... Anne yemeğine hasret vatan evlatları yapılan yemekler ile anne sıcaklığını hissetti.

Bundan daha güzel yeni yıl hediyesi olamazdı!!!

"Mehmetlerin memleketi olmaz" diyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun, "Hepsi ana kuzusu. Biz bu projeyi yoğun duygularla gerçekleştirdik. Yemeklerimizi heyecan ve gururla hazırladık. Onlar bizim evlatlarımız, kuzularımız, yavrularımız. Hanımlarımız gözlerinin yaşıyla hamurlarını açtı, yemeklerini yaptı... " ifadeleri her şeyi anlatıyor. 

Biz de haberi görünce duygulandık, gurur duygulandık... 

İşte bizi Anadolu yapan ruh bu, birlik ve beraberliği sağlayan ruh bu. 

Türkiye Mehmetçiğe, Mehmetçik Türk Milleti'ne emanet. 

Onun için, "Mehmetlerin memleketi olmaz..." 

Konya'dan Mehmetçik'e 'anne yemeği' hazırlayan Başkan Toru'yu kutluyorum, emeği geçen tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum...

Projeye izin veren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Genelkurmay Başkanımız Org. Hulusi Akar'a, Jandarma Genel Komutanımız Org. Arif Çetin'e gönülden teşekkür ediyorum. 

İnşallah benzer projelerin devam gelir, Meram'ın çalışması 81 ile örnek olur... Mehmetçiklerimiz anne yemeğinden eksik kalmaz...