Güçlü kalemiyle birçok şiir ve masal yazan Yazar-Şair Halime Doğru, “Ben yazmaya aşık bir insanım ve ömrümün sonuna kadar yazacağım. Kalem ve kağıt beni bıraksa, idam etmiş olur” ifadesini kullandı. Hayatta her insanın yaşamak için belli bir amacı ve istekleri vardır. Özellikle kendi ayakları üzerinde güçlü bir şekilde duran bazı kadınlar var ki; onlar karanlığın içinde parlayan umut ışıklarıdır. Bu kadınlardan birisi de Yazar ve Şair Halime Doğru. Hayatın kendisine sunduğu iyilikleri de kötülükleri de kabullenen ve Allah’a teslim olan Yazar ve Şair Halime Doğru, hayatta çok zor imtihanlardan geçse de hiçbir zaman pes etmediğini ve hep kendi ayakları üzerinde durmayı başardığını söyledi.

KALEM VE KAĞIT BENİ BIRAKSA İDAM ETMİŞ OLUR!

40 yaşında, Çumralı Yazar-Şair Halime Doğru, yazmaya başlama hikayesinden bahsederek, “Doğduğumda gözlerimi açtığım oda rivayete göre Aşık Mustafa’nın eviymiş. Bu kişiyle akrabalığımız da söz konusu. Kendisi bir kıza çok aşık olduğu ve kimseyle evlenmediği için Aşık Mustafa diye anılıyor. Belki de yazmayı bu kadar çok sevmem Aşık Mustafa’ya dayanıyor. Birçok yazdığım kitabım ve şiirlerim var. Ben yazmaya aşık bir insanım ve ömrümün sonuna kadar yazacağım. Kalem ve kağıt beni bıraksa, idam işlemiş olur. Hayatta çok zorluklar yaşadım, birçok hastalıktan ve imtihanlardan geçtim. Ölümden defalarca döndüm. Kansere yakalandım. Hiçbir zaman pes etmedim. Bir gün yine muayene için hastaneye gittiğimde doktor bana, “Neden içindekileri kağıda dökmüyorsun Halime” dedi. Sonrasında içimde yanan bu ateşi yazarak söndürdüm, içimi döktüm. Yazmak bana adeta şifa oldu” diye konuştu.

7-5-53

BU İŞİ PARA KAZANMAK İÇİN YAPMIYORUM

Birçok şiiri ve 4 tane de masal kitabının olduğunu söyleyen Halime Doğru, “Masal kitaplarımdan birisi olan Konya Çizgi Kitapevinden çıkan Bal Kız var. Bunu seri haline getirmeyi düşünüyorum. Sevgi Yürekli Masallarım kitabımın içinde ise 14 tane değerli yazarımın emeği var. Hatta bu kitapta kızımın da kalemi oynadı. Onun da kalemi çok güçlüdür. Editörlüğünü ve koordinesini yaptığım Sevgi Yürekli Masallarım kitabının gelirini kimsesiz çocuklara bağışladım. Çünkü ben bu işi para kazanmak için yapmıyorum. Çumralı Yaşayan Şairler kitabında da şiirlerim var. Bu şiirlerim arasından bir tanesi çok ünlü bir besteci tarafından ilahi olma aşamasında. Diğer çıkarılan şiir kitabı ise 10 tane arkadaşımın emeğiyle ortaya çıktı. Adı Antoloji Kanatlanan Kalemler olan bu kitap da çok iyi bir çalışma oldu. Kısacası şiirlerim birçok yerde yayımlandı” dedi.

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK İÇİN HALA ÇABALIYORUM

Deprem için hazırlamışlardı, doğa, hayatlarını değiştirdi! Deprem için hazırlamışlardı, doğa, hayatlarını değiştirdi!

Hayatta en çok istediği şeylerden birisinin eğitimini tamamlayarak polislik mertebesine ulaşmak olduğunu belirten Halime Doğru, okuyamadığı için bu hayalini gerçekleştiremediğini dile getirdi. Halime Doğru, “İlkokul mezunu oldum. Sonrasında ise bir gün ansızın karşıma çıkan 67 yaşında lise diploması almak için çaba gösteren teyze sayesinde azmettim ve 35 yaşında lise mezunu oldum. Birçok işte ve sektörde çalıştım. Bunun yanında; bilgisayar eğitmenliği, diksiyon, yaşam koçluğu, mizaç eğitimi, masal terapistliği, hijyen gibi aklıma gelmeyen birçok kurslara da gittim. Şimdi ise istediğim 2 büyük hedefim var; biri üniversite mezunu olmak diğeri ise kendime ait bir şiir kitabımın çıkması. Yüzlerce şiirim var ama bunların diğer masal kitaplarım gibi tek bir yerde toplanmasını çok istiyorum. Yakın zamanda inşallah şiirlerimi, “Aşk Damlaları” adlı bir kitapta yayınlayacağım. Bunun için çabalıyorum” şeklinde konuştu.

TUBA KAYA

Editör: Birkan Bakay