Kadınlarımızın gayretini ve çilekeş hayatını anlatmaya gerek yok. Hayatlarını eş ve çocuklarına adıyorlar. Yemeklerimizi hazırlayan onlar. Evlenip bir yuva kurarken; doğduğu, büyüdüğü ailesini terk edip yeni bir hayata kendini adayanlarda onlar.

Üzücü bir o kadar da sinir bozucu ama zaman zaman şiddete maruz kalanlar bile onlar. Bunu nasıl anlatırım hangi kitaba sığdırırız bilinmez ama yapanları Allah ıslah etsin. Eşinin ailesinin baskısına sabrederler. Allah'a ve Peygamberine gelin dendiğinde önde onlar.

Gıybeti, dedikoduyu, boş lafı, çekiştirmeyi, suizannı, laf taşımayı, hasedi, velhasıl amelleri yok eden manevi hastalıkları işlemezler. En azından önemli bir bölümü. Yukarıda saydığım bu özellikleri kendilerinde olan kadınlar elbette erkeklerden önce cennete girerler.. Bence çoğumuzu Yüce Allah eşimizin hatırına cennete alacak.

Dilerseniz Tûr suresinin 21. Ayetini okuyun. Allah aynı yolda yani kendi yolunda olan aileleri - bir araya getirecek. Cennette. Elbette Allah bilir ama; Haticeler, Fatımalar, Aişeler, Asiyeler, Züleyhalar, Sümeyyeler, Zinnureler, Ümmü Gülsümler, Rukiyyeler, Zeynebler, Zehralar bizden çok önce cennete girecekler. Kadına hürmet ve saygı bize Rabbimizin emri, peygamberimizin mirasıdır. Kadınlar emanettir. Onlara şiddet, semayı gıcırdatacak kadar ağır bir suçtur, günahtır..