Güzellik sağlıktan gelir. Sağlıklı bir cilt güzelliğin olmazsa olmazıdır. Ancak cilt sağlığını korumak özen gerektirir. Cildimiz vücudumuzu sarıp sarmalayan, koruyan, dünya ile iletişim kuran çok fonksiyonel bir organdır. Çevremizin zararlı etkilerine de en fazla maruz kalan organ olduğundan korunmaya ihtiyacı vardır.

Güneş ışınları, sıcak ve soğuk hava, hava kirliliği gibi dışarıdan, dengesiz beslenme, yetersiz sıvı alımı gibi içeriden kaynaklı tehditler, oksidatif hasarı artırır ve cildin yaşlanmasına neden olur.

Cildin sağlıklı olabilmesi için uygulanması gereken ilk adım cilt nemini korumak, çünkü ancak yeterince nemlendirilmiş bir cilt sağlıklı bir şekilde işlevlerini getirmeyi sürdürebilir. Cildin nemini korumak için mutlaka bol sıvı tüketmek ve düzenli egzersizlerle kanlanmasını ve beslenmesini sağlamak gerekiyor.  Ayrıca dermal sıvı kaybını önlemek için doğal bir bariyerle cildi korumak gerekiyor.

Normal ve sağlıklı bir cildin üzeri film şeklinde doğal bir yağ tabakası ile kaplanmış durumdadır ve bu tabaka cildin yüzeyinden sıvı kaybının olmasını engeller. Özellikle kış aylarında ve soğuk havalarda, cildin üzerindeki koruyucu yağ tabaka hasar görür. Cilt su kaybeder, esnekliği azalır, kurur ve çatlar. Cildin kuruması egzamayı tetikleyen en önemli faktörlerden biridir. Deri bütünlüğünün bozulması, enfeksiyonlara da davet çıkarır.

Beslenme alışkanlıkları da cilt üzerinde son derece etkilidir. Yağ asitleri hücrelerin yapı taşı olduğundan, bitkisel yağ asitlerinin yeterince alımı cildi destekler.

Tüm vitamin ve minerallerin de cilt fonksiyonlarında önemli görevleri vardır. Başta Biotin (Vitamin B7) olmak üzere, vitamin  ve minerallerin yeterli miktarda alınması ve normal kan değerlerinde tutulması gerekir.