Kadınhanı ilçemizde bayanlara yönelik olarak bir kültürel faaliyet merkezi olan, eğitim, spor ve sanata yönelik hizmetlerin sunulduğu KOMEK kurs binası açılalı 2 yıl oldu.

İlk açıldığında bayağı bir talep vardı bayanlardan. Ancak bu yıl açılan kurslara yüzme de dahil talep olmadı.

İki üç kişiyle bu KOMEK yürümez.

Biz hep dedik ki ilçede bayanlara yönelik bir faaliyet yok. Kadınlarımız, kızlarımız okusun, ayaklarının üzerinde durmasını bilsinler. Kendi işlerini kendileri yapsınlar ama nafile…

Bu KOMEK yüzme kursları açmış. Kadınhanı’nda kaç kişi yüzme biliyor? Deniz kıyısına, sahile gittiğimiz zaman denize giremiyoruz. Atalar derya  ‘öküzün trene baktığı gibi’ yüzenlere bakıyoruz.

Yemek kursları açılmış, sertifika verecekler. Bundan sonra sertifikası olmayan iş yeri açamayacak ama talep yok.

Dikiş nakış kursları var, talep yok.

Bu kursları beğenmiyorsanız, talep edin istediğiniz kurslar açılsın.

Ama bizim kadınlarımız mahallede batırık yapıp, yesinler. Bununla beraber bol bol dedikodu yapsınlar.

Böyle daha iyi.

Neden böyle yapıyorsunuz, sizler için oraya bir dünya para harcanıp koca bir tesis yapıldı.  Benden söylemesi böyle giderse kapatırlar, yazık.

Gidin kayıt yaptırın güzelce sporunuzu yapın ne kadar fazla spor yaparsanız kilo verir şeker ve tansiyondan kurtulursunuz.

Bir şeyler öğrenin. Değişik dallarda sertifikalar alın. İlerde bu belgeler işinize yarar. Komşu komsuyla bir araya gelip batırıkları yapıp dedikodu yapmayla hayat bitmez.

Benden söylemesi, elinizin altındaki fırsatları kullanın.

Yıllarca yazdık Kadınhanı Hastanesi’nde doktor yok diye. Neden buraya doktor verilmediğini geçen hafta başkanımız açıkladı.

Konya’dan birileri Kadınhanı’nın ne hastaneye, ne de doktora ihtiyacı yok diye Sağlık Bakanlığı’na rapor veriyormuş.

Onların isimlerini yazmayacağım. Yazmaya da değmez. Çünkü onlar koltuk sevdalısı. Ama o koltukların babalarının malı olmadığını dahi anlayamayan kişiler. Belediye başkanı iyi biliyor, o gereğini yapacaktır.

Onlar Kadınhanı’nın hastaneye ve doktora ihtiyacı yok deseler de, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, Kadınhanı Hastanesi Ek Binası için onayın alındığını, Cerrah, Kadın Doğumcu kadrolarının açtırıldığını, yeni bir röntgen cihazı için de Bakan Bey’den söz aldıklarını söyledi.

Sağlıkla ilgili konularda bundan sonar muhatap anlaşılan doğrudan Ankara olmalı.

Öte yandan hazır beton, bordur ve kaldırım taşı tesisleri de yenilenmiş. 2 milyon TL’lik tesisler için belediyenin kasasından para kullanılmamış. Helal olsun sana Başkan…

Tesisler çalışmaya hazır. Alın sise Kadınhanı Belediyesi’ne gelir. Konya ve çevresinin bordür taşı ihtiyacını bundan sonra Kadınhanı Belediyesi karşılayacak.