KADIN  İNSANLIĞI  TALEP EDERSE

 

Her insanı bir kadın doğurmuştur.

 

Kadın;yaşamımızda çok önemli görevler, sorumluluklar alan, önemli varlık.İnsanlığımızın olmazsa olmaz varlık sebebi, tamamlayıcı unsuru.

 

Anne olarak, eş olarak, iş arkadaşı olarak.Yaşamın her alanındaki diğer yarımız.

 

Toplumun iklimi, varlığı; eğer kalbi kazanılırsa, bilinçli olursa; başta eşi, evladı ve çevresini, yaşamın en başarılı ve mutlu insanı yapabilir

 

Eş olarak kalbi kazanılabilirse, eşini ulaştırabileceği mertebenin sınırı yok..

 

Anne olarak,  karşılıksız sevginin katıksız örneği.

 

Yine kadın feraseti, sabrı ile bilinci, bilgi ve kültürü bünyesinde toplayabilmişse; o kadının alabileceği sorumluluğun , yaşamda üstlenebileceği rolün ve becerisinin etki gücü hiç bir varlıkta olamaz

 

Kadının, duygusal yanının ağırlıklı olması, kuvvetli hisleri ve feraseti ile kuvvetli sezgilerini; akıl bilgi ve beceri ile birleştirebilirse adeta başarı ve mutluluğun toplumsal kapısı olan bir varlık haline gelir.

 

Buraya kadar kadının bedensel özelliklerinden bahsetmedim,Çünkü kadını insan olarak kendi ile buluştuğunda neler olabileceğini anlamaya çalışma ve ifade etmek maksadım.

 

Eğer ,bedensel özellikleri ile ön plana çıkma, beğenilme saiki, toplumda rol alma isteği veya beğenmeye dayalı taktir yönümüz; kadının insani özelliklerini çoğu zaman örtmektedir, ya da ikinci plana ötelemektedir.

 

Bedensel etki,başlangıçta kadınlar lehine üstünlük sağlasa da bu üstünlüğün;libidonun varlığı ile sınırlı olduğunu düşünüyorum..

 

Örnek dondurma, araba, içki, otel çeşitli gıda reklamlarında kadını tamamen bedensel bir obje olarak kullanan gelişmiş toplum olabilir mi?

 

Kadının kendi çabası ile kazanmadığı, doğuştan var olan, bu bedensel etkileme gücünü büyük paralarla ödüllendiren ticari sistemi de sorgulamadan olmaz..

 

Aslında insan olarak kadını biraz da eleştirel bir açı ile değerlendirmek istiyorum

 

Kadının toplumda rolünün azlığı, özgürlüğünün kısıtlanması, şiddete maruz kalması, yine en önemlisi en modern toplumlar da bile kadının korunmaya muhtaç olarak değerlendirilmesi;

 

Bence hastalıklı bir toplumsal yapının, hastalıklı bir gelişmişliğin sebep olduğu kronik bir vakıa, derin bir yaradır.

 

Ancak bunda kadının önemli bir rolü de var. Çünkü o tacizi yapan kadını aşağılayan, döven şiddet uygulayan insanı da bir kadın yetiştiriyor..

 

Kadın evladını yetiştirirken, yaşanan olumsuzlukları dikkate alarak,  kadına saygılı bir çocuk eğitimi veriyor mu? Aile kuracak oğluna, eşine saygılı olmasını ne derecede ve samimiyette evladına öğretiyor..

 

Veya kızını yetiştirirken ne derece onun insani özelliklerini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor. Bedensel çekicilikten, ruhsal çekiciliğin daha önemli olduğunu izah edebiliyor mu?İnsan olarak feraset ,bilgi beceri ,kültür, yani iyi bir eğitimin toplumda ona ne dereceler bahşedeceğini anlatabiliyor mu..

 

Yoksa kadın erkek evladını güçlü ve saygıdeğer, kız arkadaşının çokluğu; kızını da güzel. Ve etkileyici olarak mı yetiştiriyor ya da onlara öyle rol modeli mi oluyor!!!!!

 

 

 

Kadın çoğu zaman, kabiliyetlerinin taktiri yerine,  beğenilme derecesine göre hareket ettiği için, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da oluyor.

 

Beğenilme duygusu, ve bunu karşılayan beğenme yarışı, kadının seçme, belirleme, becerilerini, özelliklerini de kör ediyor..

 

Kadının hak ettiği yerde olamaması,çirkin davranışlara maruz kalması,toplumun geleneksel yapısı kadar, kendisinin farkında olmaması da önemli bir rol oynuyor sanırım..

 

Eğer mutlu bir toplum güçlü bir toplum olmak İstiyorsak gelişmek istiyorsak kadınımızın kültürel varlığı,sosyal konumu, bilinçlendirilmesi,eğitilmesi geliştirilmesi ile mümkün olacaktır.

 

Her şeyden önce bütün bunların kendisine sunulmasını beklemeden, daha kaliteli yaşamı talep eden insani taleplerini kuvvetli tutan kadınlarımız olmalı..

 

Hırsızın,dayakçı kocanın, diktatörün, peygamberin,cahilin, zübüğün, kötü ve  iyi insanları ilk eğitimini veren ve yetiştiren de bir kadındır.

 

Kadın; kadınların mutlu olasını, başarılı olmasını saygın olmasını istiyorsa; daha ana rahminde çocuğunu bu yönde eğitmeli bu yönde telkinlerini çocuğuna ve çocuklara yöneltmeli.

 

Toplum kadını güçlü görmek istiyorsa anne adayı kadınları güçlü kılacak bilinçli kılacak projeler geliştirmeli..Onların önce insan olarak değerlendirmeli..

 

Yoksa yılda bir gün kadına önem veriyor  tiyatrosu oynamaktan öte gidilemez.

 

Belki de kadını kullanmak için 'mış' gibi yaparak, kadının gönlüne girme çabasından öte geçmez

 

Kadın korunmaya muhtaç bir çaresiz değil, gücü yaratılışla insanlık makamının en şerefli ve güçlü yerinde bir varlık..Yeter ki o makam kadınlar tarafından talep edilsin..Edilirse ne olu?

 

 Sizce?