Konya 5 Kasım 2018 tarihinde yüreğinde vatandaşına hizmet etme gayreti içinde olan, göreve başladığı andan itibaren Konya sorunları ve Konyalıların dertleri ile dertlenen adam gibi Vali Cüneyit Orhan Toprak ile tanıştı. Vali Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak, Konya’da kaldıkları 19 ayda Konyalıların gönlüne girmeyi başardı. Vali Toprak 19 ay gibi kısa bir sürede şehrin her türlü sorununa vakıf oldu. Halkın sorunlarıyla birebir ilgilendi. Engelli, yetim ve öksüzleri kolladı, şehit ailelerini bir an yalnız bırakmadı. Güzel hatıralarla uğurladık Vali Toprak’ı. Önemli olan iz bırakıp gitmekti dedi, kubbede hoş bir sada bırakmaktı dedi. Öyle de oldu.  Cüneyit Orhan Toprak Konyalıların hafızasında önemli bir yer edindi. Vali Cüneyit Orhan Toprak görev süresi boyunca Konya basınına çalışmalarında kolaylıklar sağladı. Özellikle sahada yer alan biz genç basın mensuplarına büyük destek verdi ve yol arkadaşlarımız diye hitap etti. Ben özellikle Sayın Valimizi Konya’da gece saatlerinde hastanelere yaptığı ziyaretleriyle hatırlayacağım. Sayın Valim, Konya’ya yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Bundan sonraki yaşantınızda başarılar dilerim.

Kurtuluşun öncü şehri Kahramanmaraş’tan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla Konya Valisi olarak atanan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın da kadim şehir Konya’ya güzel hizmetler yapacağını inanıyor, Hz. Mevlâna’nın diyarı Konya’ya hoş geldiniz diyorum.

TEDBİR ALALIM KUL HAKKINA GİRMEYELİM

Konya'da son günlerde artan koronavirüs vaka sayısı korkutmaya başladı. Buna rağmen Konya cadde ve sokaklarında vatandaşların maske takmaması ve takanların ise burun ve ağzını açıkta bırakması dikkatlerden kaçmıyor. Türkiye koronavirüs ile mücadelede destan yazdı. Salgın, kısa sürede kontrol altına alındı. 1 Haziran itibariyle, “yeni normal hayat” başladı. Uzmanlar bu süreçte defalarca maske ve sosyal mesafe vurgusu yaptı. Virüsten korunmanın en önemli yolunun maske takmak olduğu açıklandı. Ancak bazı vatandaşlar, uyarılara aldırmıyor. Bu kişiler kurallara uymadığı gibi ailelerini ve dışarı çıkmak zorunda olan insanları tedirgin ediyor.

Konya koronavirüs ile mücadelede adeta destan yazdı. Her kurum kendine düşen görevi itinayla yerine getirdi. Ancak 1 Haziran itibariyle başlayan “Kontrollü Sosyal Hayatı” bazı vatandaşlarımız yanlış anladı. İşleri durma noktasına gelen bazı özel sektör temsilcileri hükümetin virüs ile mücadele politikasını eleştiriyor ve sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını ve işyerlerinin açılmasını istiyordu. Devlet vatandaşına ve esnafına gereken kolaylığı sağladı ancak bazı vatandaşlarımız kurallara uymamak konusunda ısrar etti. Maalesef kurallara uymayan hemşerilerimizin sayısı fazla… Toplum içerisinde bana bir şey olmaz diye düşünen ve bende virüs yok diyerek işin içinden sıyrılanlar da var. Koronovirüs yalan ya da büyük bir abartıdan ibaret diyen kişiler bu düşüncelerinden vazgeçmeli ve çevrelerine de bu hatalı fikirlerini anlatmamalılar. Bu yanlış düşünceleri terk edip kurallara ve tedbirlere uymalılar. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor; “Kim ki yetimin hakkını yer ise ahirette o kişi iflas eder.” Bir diğer hadis-i şerifte de kul hakkı yemenin vebalinden şu şekilde bahsetmiştir; “Kim birinin hakkını yediyse ahirette zor duruma düşmemek için o kişinin gönlünü alıp, helalleşsin. Borcu olan bir kişi cennete giremez.”

ALİ AKKANAT GİBİ HAYIRSEVERLERİN SAYILARI ARTSIN

Pazartesi günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün daveti ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek ziyaretçi rekorları kıran Hz. Mevlâna ve ailesinin kabirlerinin bulunduğu Mevlâna Müzesi’nin simgesi yeşil kubbe ve müze çevresinde restorasyon çalışmasının başlatılması töreninde Konya Protokolü ile bir araya geldik. Yeşil kubbe anlamına gelen Kubbe-i Hadra’nın çinilerinin Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde, en sonuncusunun 1955 ve 1965 yılları arasında olmak üzere 7 kez değiştirilen Kubbe-i Hadra’da sekizinci çalışma başlıyor. Konya’nın simgesi olan Mevlana Türbesi’ndeki bu çalışmayı Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı adına, Mevlâna ve Konya aşığı Ali Akkanat üstlenecek. Sayın Akkanat’a Konya için yaptığı hizmetler ve yatırımlar için teşekkür ederim. Allah Konya’da kazanan, Konya’ya yatırım yapan ve hizmet eden işadamlarımızın sayısını arttırsın…

Baki selamlar…