Türkiye'de aktif tam 86 siyasi parti var. Bunların yaklaşık 50 tanesi 2010'dan sonra kurulmuş. En son Meral Hanım İYİ Parti'yi kurdu. Hakkında birçok kişi birçok söylemde bulundu ve hala da bulunmaya devam ediyor.

Bilgi ve belge olmaksızın sırf düşünceleri uymuyor diye birilerine etiket yapıştırmak, hatta iftira atmak bize yakışmaz elbette. Daha çok fakirane prensibim ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz tarzıdır. Yani icraatlarına bakar ona göre eleştiririm.

Meral Hanım Partisini kurduğu günden bu yana milliyetçi, laik, muhafazakâr, vatanperver tutumlara girmeye çalışıyor. Lâkin çalışırken de çelişiyor.  Mesela Anıtkabir'e iman tazelemeye falan gidiyor. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan Olağanüstü Kurultayda Akşener yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Kurultayın ana teması İYİ'ler kazanır. Dikkatimi çeken bir kaç hususu sizinle paylaşayım.

  • Davetliler arasında Abdullatif Şener'in olması ve görüntüsü ekrana yansıtılınca büyük alkış toplaması.

En çok dikkatimi çeken ise Akşener'in; ''15 Temmuz'da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin'' açıklaması.

Bu tarz nefret dolu söylemlerle hiç İYİ gitmiyorsunuz Meral Hanım. Sizin ''sizin'' ifadesini kullandığınız kitle bir defa halktır dikkatinizi çekerim. Hele hele Tayyip Erdoğan'ın bu halkın %50 sinin oyunu aldığını göz önünde bulundurursanız.

Siz halka neler yapabileceğinizden, projelerinizden bahsetseniz daha etkileyici olmaz mı? Bu halk 15 Temmuz'da Havaalanında askerlerle pazarlık yapıp geri dönenleri de Milleti meydanlara çağırıp kendisi de bizzat komuta eden lideri de çok iyi tanıyor, çok iyi görüyor. O yüzden siz bağcıyı dövmeyi bırakın da biraz üzüm yemeye çalışın derim.

Hem diyelim ki Erdoğan rol yaptı. Güvende olduğunu anlayınca kahramanlık yapmaya kalktı. Sizin daha çok 15 Temmuz'u bize yaşatanlara vurmanız, lanet okumanız gerekmez mi? Daha bir kez olsun FETÖ'ye vurduğunuzu görmedik. Bu şekilde İYİ milliyetçi olamıyorsunuz onu da hatırlatmak isterim Meral Hanım.

Ayrıca ticarette bir esas vardır. Rakip firmanın malını sürekli kötülemek müşterinin bilinçaltında o firmaya dair merak uyandırır. O yüzden siz kendinize en büyük rakip gördüğünüz AK Parti'ye ve Erdoğan'a çamur atmayı bırakıp da ''İYİ'' olmayı deneseniz.

                                                    Selam ve dua ile.