Kendilerine akademisyen adını veren 1128 kişilik bir grup bir bildiri yayınlayarak devletin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü mücadeleyi teröristlik olarak nitelendirdi ve devleti kınayan bir bildiri yayınladı. Ancak vatansızların ve milliyetsizlerin altına imza atabileceği bu bildiriye Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Acaroğlu sayfasından yayınladığı bir bildiri ile karşı çıktı ve bu milletin parası ile bu makamları işgal eden bu zevatın akademisyen olma sıfatını hak etmediklerini belirtti. 

Prof. Dr. Mustafa Acaroğlu'nun yayınladığı bu bildiriyi sizlerle paylaşıyor ve milli hassasiyeti olan akademisyenlere örnek olmasını diliyorum.

***

TÜRK MİLLETİNİ TEMSİL EDEN BİR AKADEMİSYENİM

Açıklama süreci önceden hazırlanan ve bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır.

Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. 

Ben şahsım Prof. Dr. Mustafa Acaroğlu bu açıklamaya imzasını koyanları şiddetle kınıyorum.

1. Güneydoğu'da savaş değil TERÖR vardır. Terör örgütüne tek kelime bile etmeyen ve bildiriye imza koyan sözüm ona akademisyenlere yazıklar olsun.

2. Ne müzakeresi, neyin müzakeresi yapılacak DEVLET TERÖRLE MÜZAKERE yapmaz. Bağımsız gözlemciler savaşlarda olur. Bu imza sahipleri KANDİL'in sözcüsü gibidirler.

3. Büyük TÜRK Devleti ülkesine bayrağına ve insanlarına bağlı insanlarına ne zaman şiddet uygulamıştır?

4. Güneydoğudaki insanlarımızı sürgüne gönderen ellerinde vücutlarında haç işareti olan ermeni, suriye kökenli, ingiliz, alman ve MÜSLÜMANLIKLA ilgileri bile olmayan bir avuç ELİ VE GÖZÜ KANLI TERÖRİST ve dinleri ve vatanları PARA olan VATANSIZLARDIR.

5. İmzası olanlar neden bir kelime bile terör örgütü olan PKK'yı kınayamamışlardır? Acaba organik bir bağ veya gizli bir sempatizanlık mı vardır?

6. PKK kayıtsız şartsız silah bırakmalıdır. 

7. Güneydoğudaki kardeşlerimiz teröristlerle mücadele eden güvenlik güçlerimize destek olmalı ve yanında olmalıdırlar.

8. Bir akademisyenin mutlaka bir dünya görüşü vardır olacaktır. Ancak üzerinde yaşadığı ülkenin ve bu ülkenin insanları söz konusu olduğunda düşüncesini bile bir kenara koyup ülkesinin ve devletinin geleceğini düşünendir.

9. Ben bir akademisyenim ve beni bu noktaya bu ülke, devlet ve MİLLET getirmiştir. Bizler milletimizi ve devletimizi teknolojik, kültürel ve sosyal alanda daha ileri götürme BORCU'nu üstlenmiş insanlarınız. Bu millete borcumuz vardır.

10. Bu nedenle sadece GÜNEYDOĞU'da değil TÜRK BAYRAĞININ dalgalandığı her yerde TERÖRE, ŞİDDETE, PROVAKASYONLARA VE ülkemize yapılacak her türlü çirkinliğe karşı, Onurlu bir akademisyen olarak;

DEVLETİMİN YANINDAYIM VE SONUNA KADAR DEVLETİMİN YANINDA OLACAĞIM. 

Şahsım'da bunu Tüm akademik camiaya ve Tüm Türkiye'ye DEKLARE EDİYORUM.

KAMUOYUNA Saygı ile Duyurulur.

12.OCAK.2016 Salı