Şöyle dönüp müzene bakıyorsun bir tarafta Türkiye Kupası diğer tarafta Süper Kupa. Tarihi bir üçüncülük ve direk gurup aşamasında UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı. Tabi bunun yanında elde ettiğin gelirler, kapatılan borçlar ve kulübe artı sağlayan değerler. Tüm bunlarla birlikte en dikkat çekici unsur ise dar bir kadro ile bu kadar başarılara imza atılması ve tabi ki de Kocaman bir sistem… 

Parlak bir dönemin parıl parıl parlayan yıldızları da var tabi. En büyük yıldız ise Konyaspor’un efsane hocalarından birisi haline gelen Aykut Kocaman. “Sen bizim Kocaman umudumuzsun” tezahüratları ile uğurlanan, omuzlarda taşınan bir isimden bahsediyoruz. Bunun yanında yaptıkları ile değerini arttıran oyuncular elde edilen transfer gelirleri. Daha nice başarı tufanını sayabiliriz. 

Tüm bu saydıklarımız güzel bir rüyanın başlangıcı sayılabilir. Daha doğrusu sayılabilirdi. Ne yazık ki bu rüya tatlı bir hissin ötesine geçerek kâbusa döndü. Kâbusun da ötesine gitmeye meyilli.

Ne oldu da bu kadar parlak bir dönem yerle bir oldu? Nasıl dibe vurduk böyle… Birisinin çıkıp tüm olanları anlatması gerekmiyor mu? Evet, tam olarak yönetimin bu sorulara cevap vermesi gerekiyor. Kim aldı bu beş para etmez futbolcuları? Kim getirip kaç paraya imza attırdı tek tek bilinmesi gerekiyor. Ancak kimse hiçbir konuyu bilmiyor, bilmediği gibi biriside çıkıp açıklama tenezzülünde bulunmuyor.

Değerli Konyaspor yönetimi; tüm bu soruların muhatabı sizsiniz. Taraftarın haklı isyanına “istifa” çağrısına cevap verecek olanlar sizsiniz. Susmak, cevap vermemek, kulak arkası etmek neyin nesi? İstifa et diyene ambargo koymak, takımının haklarını sorgulayanı kapı dışarı etmek kime ne kazandırıyor? 

Olmuyorsa zorlamanın kimseye faydası yok. Belki alınacak istifa kararı birçok yaptığınız işten daha faydalı olacaktır. Her hafta birisinin karıştığı spekülasyonlar daha nereye kadar devam edecek? Sizi sırtında taşıyan, yükünüzü hafifleten Konyaspor taraftarları daha ne kadar acı çekmeye devam edecek?

Almış olduğu başarılar ile kasasını dolduran Konyaspor’un birde borçlu çıkma durumu var. Allah aşkına nerede bu paralar? Buhar olup uçtu da bizim mi haberimiz yok. Vallahi olmaz billahi olmaz böyle kulüp yönetilmez arkadaş! Daha önce demiştim “ya güdün ya gidin” diye ama bu sefer gütmeyi geçtim doğrudan gidin… 

Koskoca Konyaspor kulübü bu hallere düşüp, ligin sonuna demir atıyorsa oturup düşünmek lazım. Taraftar suçlu basın suçlu o suçlu bu suçlu… Ancak güzide yönetim her zaman ki gibi sütten çıkma ak kaşık. Gidin arkadaş! Bırakın Konyaspor atkılıların olsun.