(Miraç-ı Nebi – Mirac-ı mümin)

>>Bir gece kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Hz. Muhammed (s.a.s)i) Mescidi Haramdan cevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksaya götüren Allah noksan sıfatlarından münezehhtir (beridir) o, gerçekten işitendir, görendir.<< - İsra suresi ayet 1-

Allah Resulüne (s.a.s) şöyle buyurdu:

<<İsra gecesi eyerli ve gemili BURAK getirildi (Burak) peygamberi sırt6ına bindirmemek için hırçınlık yaptı, bindirmek istemedi. Bunun  üzerine Cibril-i Emin, Burak’a bunu (hırçınlığı) Muhammed’e mi yapıyorsun dedi. Ve devamla Allah için senin üzerine bundan (Hz. Muhammed’den) daha kerem sahibi mükkerem bir kimse binmedi” bunun üzerine Burak (utancından)buram buram terledi.

İsrayı kutlamak kolay. Zira Mescidi Haramda- Mescidi Aksa arası (isranın gece yolculuğun gerçeklştiği güzergah) her ne kadar kültürel açıdan istifaya uğramışsa da coğrafi açıdan bağımsızdır. Bu sebeble israyı (gece yürüyüşünüzü) kutlamak kolaydır. Ama Miraç kutlamak öyle kolay değil. Miraç mucizesi Mescidi aksadan başlamıştır. Bun gerçeği Allah Resulü (s.a.s) haber vermektedir. Şöyle ki: “Burak diğer peygamberler gibi bağladım, Mescidi Aksada iki rekat namaz kıldım. Cebrail şarap ve süt getirdi, be sütü tercih ettim. Cebrail bana: “fıtratını seçtin. Şarabı tercih etseydin ümmetin saptırırdı” dedi. Tövbe etmeyen şarapçıların vay haline. Peygamber (s.a.s) Mescidi Haramdan Mescidi aksaya Burak’la. Dünya semasına Miraçla yedinci kat semayla meleklerin kanadıyla yedinci kattan sidrey-i müntehaya Kabe kavseyne kadar refrefle uruç etmiştir. Allah İsra suresi birinci ayette. >>etrafını mübarek kıldığımız…>> diye haber verdiği Mescidi Aksa peygamberimizin  (s.a.s) ayak bastığımız esik peygamberimiz üzerine basarak yükseldiği Hacer-i muallâk tümüyle Siyonist Yahudi’nin necis ayakları altında kirlenmektedir. Hal böyleyken Miracı kutlamaya nereden, nasıl, başlayacağız? Her Miraç gecesinde bu sebeple  ruhum daralır, kalbim burkulur, içim içim sızlanır. Ben Miracı kutlamaya nereden, nasıl, hangi yüzle, hangi hakla başlayacağım dedi. Eğer bugün Müslümanlar bunu idrak eder de kıyama kalkarsa, cihat ruhu şahlanırsa Kudüs ve Mescidi Aksa Siyonist Yahudi’nin zulmünden, necis ayaklarından ve müşrik haçlının büyük şeytanın. Siyasi tasallatundan kurtulur, etrafı mübarek hale gelir.

Bugün Kudüs’ümüz:

  1. Yaralı binlerce şehidi var
  2. Bağrına siyon hançeri saplı
  3. Maddesiyle manasıyla tecavüze uğradı, hala da uğruyor. Necis Siyonist Yahudi’nin ayakları altında kan ağlıyor kan…

Kudüs’ümüz:

  1. Dün Mekke’nin, Medine’nin, kahire’nin, kurtuba’nın, İstanbul’un kardeşiydi. Bugün yetim, bugün öksüz.
  2. Dün Kabemizin kıble kardeşi idi. Bugün ilk kıblemizin altı oyuluyor, karnı yarılıyor… Siyonist Yahudi haçlı büyük şeytanın desteğiyle azaldıkça kazıyor, kazıdıkça azıyor, oydukça oyuyor. Bir iki istisnasıyla Muhammed ümmeti bu olup bitenleri sadece seyrediyor.

Ümmeti Muhammed bazı kutsal değerlerini ve manalarını kaybettiği gibi, bazı kutsal mekanlarını da kaybetti. İşte Kudüs, işte Mescidi aksa, işte Endülüs, işte Kurtuba, işte Ayasofya… Bu durumda bize düşen, dua silahını samimiyetle, ittika ilen kullanmak. Zira yüce Allah, Furkan suresi 77. Ayette şöyle buyuruyor: “Deki: Duanız olmazsa neye yararsınız. (Allah size ne diye değer versin.)” Müminin en etkili silahı duadır. Kadir-i mutlak Allah’ın yardımını taleptir. Dua; Aciz mutlakın Kadir-i mutlaka aczini fakirini itirftır.

Miraç-ı Nebi:

Miraç:   

  1. O’na ulaşmak için kurulan merdiven-i ilahidir.
  2. O’na yükselmek için tahsis edilen Rabbani asansördür.

Nebilerin ruhları Allah’a bu asansörde çıkıyor. Hz. İsa, semaya bu merdivenle (asansörle) çıkm8ıştır.--Nisa suresi 158—

Müminlerin ruhu çıkarken yani sekerat-ı mevt halinde iken, müminlerin bu asansöre gözlerini dikerler.

Miraç-ı Nebide, o’nun gönül ekranında:

  1. Tüm kainat göründü
  2. Tü insanlar ve cinler görüldü
  3. Tüm edebi hayat görüldü, o da aynelyakin gördü.

Miraç-ı Nebi Niçin Gerçekleşti?

  1. Hz. Peygamber (s.a.s) e yaratılmışların her birinde Esma-i Hüsna’nın tecellerini bir bir göstermek.
  2. Kainatın bütün tabakalarında (katmanlarına) nazır kılmak
  3. Kainatın bir kısım sırlarına uygun kılmak
  4. İlahi saltanatın tüm kainatı ihata ettiğini aynelyakin müşahade etmek
  5. Kainattaki bütün varlıklar adına Habib-i Edibini kendine muhattap kılıp hediyeler vermek için gerçekleşmiştir.

Hediyeler:

  1. Hediyeler: Bakara suresi 285 ve 286. Ayetler Bakara suresi 284. Ayet nazil olunca başta Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Abdurrahman b. Avf. Muaz ibn- Cabel olmak üzere bir çok sahabi sarsıldılar, çarpıldılar, adeta… Hemen bu halde iken Resülullah’a (s.a.s) koştular ve: Ya Resululüllah! Yemin ederiz ki bu ayetten daha şiddetli ve daha dehşetli bir ayet inmedi. Kalplerimizden geçenlerden Allah bizi hesaba çekecek yandık vallahi!... Bakara 284. de Allah şöyle buyuruyor: “siz içinizdekileri açığa vurursanız  da gizleseniz de Allah onunla sizi hesaba çekecek”

Allah Resulü (s.a.s) onlara:

Beni İsrail’in Musa’ya dedikleri gibi “semigna ve asaana “ işittik itaat etik diyeceksiniz. Buyurunca ashap sakinleşti, rahatladı. Kemal-i edeple Resulullah  (s.a.s) ın huzurlarında ayrıldılar. Bu söyleşiden kısa bir süre müddet sonra Mirac mucizesi gerçekleşti. Bakara suresinin 285,286. Ayetleri hediye edildi.

  1. Hediye: NAMAZ
  1. Kelime-i şahadetin alameti
  2. Dinimizin ameli direği. (Namaz dinin direğidir)
  3. Bütün ibadetlerin hulasası fihrişti
  4. Müminlerin ahlaki sigortası (hiç şüphe yok ki namaz insanı her türlü kötülüklerden, gayrı meşru işlerden alı koyar) fahşi münkeri yok eder. << Ankebüt 45>>
  5. Mümin manevi iksiridir (en güçlü davasıdır)
  6. Müminin diriliş hamlesine vesiledir vasıtadır.
  7. Fenatillah makamı (secde) ondadır
  8. Tevhit, şehadet ondadır
  9. Tehiyyat selam ondadır
  10. Rabbani rabıtlar (Allah ile, Cibril ile, peygamber ile) ondadır
  11. Rabbani sulta (saltanat, hakimiyet) ondadır
  12. Kulluğun bütün fonksiyonları ondadır
  13. Duanın özü ve şifanın gücü ondadır
  14. Kelime-i şahadet ve Fatiha karşısında muhasebe ondadır

İşte bu sebeplerle peygamber (s.a.s) in ifadesiyle “namaz müminin miracıdır” ne mutlu Miracı Nebinin ve kendi Miracının şuuruna erenlere. Ne mutlu Rabbi ile kendi Miracında (namazında) günde beş defa buluşana…

Müminin kendi Miracının şuuruna ermek için:

  1. Kainattaki varlıklarına ve ahenge bakıp temaşa etme, ibret alma, ders çıkarma makamında kendini gördü Allah u Ekber diyerek tekbir aldı namaza durdu.
  2.  Müminin kainatta ki varlıklar içinde şeriatı garranın  dellalığı makamında kendini gördü istiaze ile, bellenme ile, fatiha ile, tilavet-i kur’an ile namazda kendini buldu
  3. Müminin rahmeti ilahi yemin hazinelerindeki sonsuz, sınırsız, sayısız nimetlerini deruni hislerle tadıp lezzetlerine erme, sahibine şükür etme makamında kendini gördü. Allah u Ekber deyip divana dur.
  4. Mümin Esma-i İlahi yenin (Esma-i Hüsna’nın) definelerindeki cevherleri manevi cihazlarda bulup çıkarmak ve insanlığa sunmak makamında kendini sorguladı Allahu Ekber diyerek secdeye vardı. Fenafillah makamında Allah’ı buldu.
  5. Mümin fani alem güzergahından geçerek ebedi alem yaptığı Cemalüllah yolculuğunda alınacak azığın en zarurisinin namaz olduğunu idrak etti. Allah Ekber diyerek namaz<a koyuldu.
  6. Muhakkak ki mümin kader çizgici üzerinden kudret kalemiyle yazılan ve kainatta ilan edilen mektebat-ı Rabbaniyi (Rabbani mektuplar mecmuası insanı) okumak, incelemek, anlamak, kavramak makamında kendini gördü tekbirlerle namazını tamamladı Miracına erdi.
  7. İnsan olduğu için islam oldu fikri ubudiyet ufkunda doğdu “namaz kılmayanın Müslümanlıkta hakkı yoktur. Hz. Ömer kaziyesinin şuurunda olarak namazını eda etmenin huzuru ile yine de istiğfar için ellerini iki dilekçe Allah’a sundu.
  8. Mümin yüce Allah’ın celaline karşı kavlen, fiilen dua ikliminde kendini buldu.
  9. Mümin Cenab-ı Hakkın kemaline karşı kalben, ruhen, bedenen, lisanen alem-i ervahtaki ikrarını isabet için huzurunda tefekküre, tezekküre daldı.

Diriliş iksirini yudum yudum içerek Miracına çıkarak kuruluşa eren mütteki mümine ne mutlu…

  1. Hediye:

Şirke bulaşmayanların büyük günahlarının affedileceği müjdesidir. Miraç gecesinin ümmeti Muhammed’in her türlü beladan, musibetten, gafletten kurtuluşuna vesile olmasına Rabbimden niyaz eder, İsra ve Miracımızı tebrik ederiz.