Covid-19 nedeniyle bizlere sokağa çıkma yasağı olduğu için cenazesine katılamadığım Rahim ağabeyime Cenab-ı Allahtan rahmetler, yakınlarına baş sağlığı dilerim. Rahim Özkaymak ismini 1960’lı yılların sonuna doğru duymuştum.  Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesine öğrenci olarak kayıt yaptırdığım 1968 yılından bu yana hep Özkaymak firmasıyla seyahat ettim. O yıllarda firma adı “Oto nakliyat” idi.  O yıllarda Ankara’da otogar Gülhane hastanesi aşağısında DSİ genel Müdürlüğü binasının karşısında çubuk çayı kenarında çukur bir yerde idi. İtfaiye meydanında da bir hareket merkezi vardı, ben daha çok bu hareket merkezini kullanırdım. 1970’li yılların başında öğrenci hareketleri de fazla olduğu için sıklıkla otobüs seyahati yapar, Konya’ya gelir tekrar Ankara’ya dönerdim. Bilet bulmada sıkıntı çekmezdim, artık çalışanlarla ahbap olmuştum. Fakülteden mezun olduktan sonra Ankara’da (Tarım Bakanlığı) Çayır Mera ve Zootekni Araştırma Enstitüsünde görev yaptığım için otobüs seyahatlerim devam etmiştir.  1978 yılında memuriyetten ayrılıp Konya’ya “Konestaş’a (Konya Unlu Gıda İmali ve Ticaret Anonim Şirketine) Genel Müdür olarak göreve başladığımda Rahim Özkaymak abimizi tanıma fırsatımız oldu. Özkaymak ve Koyuncular ailesinin birlikte yaptırdıkları Hülya sitesinde Park otelin bitişiğinde ki blokta komşu olmuştuk. Rahim ağabeyimle karşılaşınca selamlaşır, hal hatır sorar ve konuşurduk.

Rahim Özkaymak ciddi görünümlü, babacan, sohbeti güzel ve sözleri anlamlı biriydi. Az ve öz konuşur, edebiyat yapmayı sevmez, bitirici cümleler kullanırdı. İşini en ince detayına kadar takip eden, tavizsiz biri olduğu için şoförleri, muavinleri ve çalışanları kendisinden çok çekinir ve işlerini titizlikle yaparlardı. Konya otogarı 1970’li yıllarda şimdiki Kule sitenin olduğu yerde olduğu için Rahim ağabeyim çoğu zaman otobüslerini, otogarı kontrol eder ve daha çok park otelde kalırdı. Yanlış hatırlamıyorsam Adnan Menderes Otogarcamii de ağabeyim Rahim Özkaymak’ın büyük katkısı ve arkadaşlarının gayretleri ile yapıldı.

Rahim Özkaymak 1952 yılında kaporta, karasör işi ile başladığı iş hayatını çeşitli faaliyet alanlarında başarılı bir şekilde sürdürmüştür.  Yenilikçi bir kişiliğe sahipti. Otobüslerin yenilenmesinde Konya’da hep öncülük etmiştir.

1978 yılında Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş ve bu görevini 1995 yılının sonuna kadar aralıksız devam ettirmiştir. Bir dönem TOBB yönetiminde görev alan Rahim Özkaymak, yenilikçi ve teknolojiye ayak uyduran birisi olduğundan Konya Ticaret Odası ve en modern hizmet binası yapımının yanında Kurmuş olduğu Konya Ticaret Odası Vakfı ile Alman teknolojisini Türkiye ekonomisi ve Konya sanayisine kazandırmak için Dortmund Meslek Odası ile müşterek çalışmalar yapmıştır. Sanayi sektöründe vasıflı eleman sorununa köklü çözüm getirmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezi’nin kurulmasını sağlamıştır.

Müteşebbis olarak devletine ve milletine hizmet etmekten zevk alan iş adamı Rahim Özkaymak hayırsever ve teşkilatçı biriydi. Üniversitelere, birçok sivil toplum kuruluşuna ve kurumlara yardımlarını esirgemezdi. O yıllarda şimdiki sayıda otel olmadığı için mekân olarak Konya’ya gelen misafirlere, kültürel faaliyetler için gelen hocalara, konuşmacılara otelini açar, onları misafir ederdi. Konya'da sevilen, sayılan, sözü dinlenen bir kanaat önderi ve Konya’nın Rahim ağasıydı.

Yaşımız itibariyle aynı sohbetlerde çok bulunamadım, ancak kendisi ile ilgili çok şeyi Rahmetli Yılmaz Kulluk, Müştak Canbilen, Mehmet Acartürk ve Av. Haydar Koyuncu’dan çok dinledim. İşinin başında gece gündüz demeden çalışan, takip eden yorulmuyor musun diye sorulduğunda “Ben iyi şeyler yapmakla ve çalışmayla dinlenirim. Ben bir şeyler üretmeli, bir eserler ortaya çıkarmalıyım. İşimi severek yaparım işimi severek yaptığım için de başarılı oluyorum. Bu arada tabii ağaçlar, hayvanlar, atlar, kuşlar beni dinlendiriyor” derdi. Eşine, oğullarına, kızına, yakınlarına, sevenlerine ve Özkaymak camiasına başsağlığı dilerim.

Kurmuş olduğu şirketlerle, hizmetleri ile unutulmayanlar arasında yer aldığına inandığım, Konya sevdalısı olan Allah’ın güzel isimlerinden ismi olan Rahim Özkaymak ağabeyimizin mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin.