Meral Akşener’in merakla beklenen partisi belli oldu. Buna göre partisinin adı “İyi Parti”. Bence kurnazca bir parti ismi bulmuşlar. İyi Parti’nin adı her tekrarlandığında, kendileri içi “iyi” dedirtmiş olacaklar. Ancak seçmenlerin bu partiye iyi mi, kötü mü diyeceklerini ise vakti geldiğinde hep birlikte göreceğiz.

Bunun yanında partilerine iyi dedirtemeyecekleri kim varsa, Akşener’in partisinin ismine şimdiden “İP” diye söylemeye başladılar ve çok güzel bir soru soruyorlar. Akşener’in partisinin İP’leri kimin elinde? 

Sorunun cevabını bulmak iste güç değil. Başta Washington olmak üzere batılı başkentler ile oralar bağlı Türkiye’de ki baronlar ve de Pensilvanya’da ki kesimler tarafından destekleniyor gibi gözükmekte. 

Özellikle ötelerde ki medya Meral Akşener için epeydir övgü dolu yayınlar yapmakta. ABD’nin dış politikasına yön veren Policy adlı dergi, Akşener’e dört sayfa methiye sıralamıştı. Bu derginin, 2008 yılında “Dünyanın ilk 100 entelektüeli” listesinde FETÖ’nün elebaşı da yer almıştı.

Ayrıca, “Hocaefendi’yi herkes anlayacak, ne mutlu onu şimdiden anlayana” şeklinde ki sözlerinde sahibi Meral Akşener’den başkası değildir. Bunun üzerine terörist başının Akşener’i koruma talimatı verdiği de kesin.

Şöyle biraz maziye gitmemiz gerekirse Fetullah Gülen’in, dönemin başbakanı Tansu Çiller’den bakan yapmasını istediği DYP’li kadın milletvekillerinden birisi Meral Akşener’dir. Bu konunun ardından Akşener, 8 Kasım 1996’da İçişleri Bakanlığı’na getirilmiştir. 

Meral Akşener, geçtiğimiz yıl ise MHP’nin genel başkanı olmak için sahne almış ve “Başbakan olacağım” diye baya bir iddialı konuşmuştu. 

Yıllar önce “ülkücüydüm, demokrat oldu” derken, MHP’nin liderliğine talip olduğunda, aniden sözde “ülkücülüğünü” hatırlatmıştı. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen öncesinde ki aylarda Meral Akşener’in eliyle MHP’yi ele geçiremeyenler 2019 için yeni partisiyle B planına geçmiş gözüküyorlar. 

Şimdilerde ise Meral Akşener’in en iddialı sözü “ben cumhurbaşkanı olacağım”.  

Hadi bakalım kim iyi kim kötü hep birlikte göreceğiz. Son zamanların iddialı bir o kadarda hüsran dolu kadını neler yapacak göreceğiz.