ABD Başkanı Donald TRUMP'ınuluslarası hukuku çiğneyerek verdiği Kudüs kararının BM Genel Kurulu'nda 9'a karşı 128 oyla reddedilmesi ABD ve diğer terör sevici barbar ülkelerin adeta ensesinetokat gibi indi. Şimdilik bu karar sevindirici. Lâkin biz Müslümanlar için mücadele ve imtihan bitmiş değil elbet ve buradan çıkaracağımızbir Çok ders var. Türkiye'nin öncülüğünde devam eden İslâm ülkelerinin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin giderek artmasını ümit ediyorum.

Muhterem pederiminde aralarında bulunduğu yakinentanıdığım birtakım Vakıf ve STK temsilcileri Filistin halkına destek amacıyla üçgünlükbir ziyaret gerçekleştirdiler. Kendilerinden bu ziyareti uzun uzun dinleme fırsatım oldu. Filistin'deki Müslümanların bu ziyaretten çok memnun olduğunu, ayrıca Türkiye halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanlarında olduğuiçinsüreklidua ettiklerini söyledi. Babamın anlattıkları beni çok duygulandırdı. Anlattıklarının içindeders çıkarmamız ve ibret almamız gereken şu meselebeni çok etkiledi;

Tel Aviv'de büyükçe bir okul var ve bu okulda eğitim öğretim işini büyük coşku ve azimle yapan, kendini davasına adamış Hahamlar ders veriyor. Acı verici durum bu okulun öğrencilerinin % 80 Müslüman olması. Neden böyle diye sorduğumda aldığım cevap manidar;

Kendini davasına adamış bu Hahamların ve okulun eğitim seviye kalitesinin çok yüksek olması.

Allah Azze ve Celle'ninRahman ve Rahim sıfatı var. Rahim sıfatı Ahirette tüm Müminlere merhamet eden ve onlara amellerininkarşılığınıveren demektir. Rahman sıfatının anlamı ise Müslim-Gayrimüslim, iyi-kötü kim olursa olsun çalıştığının karşılığını eksiksizverenmanasına gelmektedir. Nitekim Rabbimiz  Necm Suresi 39. Ayette '' İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır '' buyurarak bize apaçık şekilde bildirmiştir. O halde bize düşen ağzımızı her açtığımızda başta İsrail olmak üzere diğer zalim ülkelere küfretmek, onlarla en ufak bir problemde harp çağrıları yapmak değildir.

Unutmamalı ki Babamın ifadelerinden verdiğim bu örnekte de olduğu ve Sevgili, Peygamberimizin buyurduğu gibi asıl fetih gönüllerin fethidir. Yani biz Müslümanlar olarak önce dinimizi iyi öğreneceğiz, yaşayacağız veetrafımıza da anlatacağız. Ayrıca her ne iş yaparsak yapalım en güzel şekilde hileye kaçmadan yapmaya gayret göstereceğiz.

Bizim ticaretimiz, aile yaşamımız, devlet yönetimimiz, konuşmamız, yeme ve içmemiz kısacası her davranışımız en güzel olmalı ki tarihte olduğumuz gibi tüm dünyaya rol model olabilelim.

Hazreti Ömer radıyallahuanh Efendimiz Kudüs'ü Fethettiğinde bir Rahip hıçkıra hıçkıra ağlamaktadır. Kendisine neden ağladığı sorulduğunda ise şu cevabı verir;'' Kudüs'ü kaybettiğimiz için değil ağlamam. Lâkin Halife Ömer öyle bir adaletle yönetiyor ki bu toprakların bir daha asla bizim olmayacağı için korkarım''der.

Netice itibariyle birey olarak silkelenmeli, kendimize ve özümüze dönmeliyiz. Çünkü inandığımız gibi yaşamazsak, yaşadığımız gibi inanırız.

Selâm ve dua ile