24 Haziran sürpriz oldu açıkcası, malum 2019’u bekliyorduk ki şuana kadar yapılan açıklamalarda bunu gösteriyordu, ama şartlar işte bazen planları alt üst edebiliyor.

Neyse…! Asıl konu şu aralar çok yoğun bir şekilde işleyen bürokrasi trafiği, hareretli bir şekilde meclisten geçmesi için hazırlanan uyum yasaları, seçimin hiyerarşi içerisinde ilerlemesi için YSK’nın seçim takvimini açıklaması, partilerin cumhurbaşkanı adayı arayış, yine partililerin ittifak arayışı, milletvekili olabilmek için istifaların sunulması gibi bir çok şey uzayıp gider diyelim... 

Biz asıl en yakınımıza bakalım diğer taraflara sonra bakarız artık. Konya diyelim…

Konya da tüm Türkiye’de olduğu gibi bürokrasi trafiğinin çok yoğun yaşandığı yerlerden biri 27. Dönem Milletvekili aday adayı olmak için adeta bir yarış hakim şehirde diyebiliriz istifalar, başvurular, partilerin saha çalışmaları vs. derken anlayacağınız 24 Haziran için tabir yerindeyse arı gibi çalışıyoruz.

27. dönem Milletvekili aday adayı başvurularını biraz daha açıp şuana kadar Konya’dan yapılan başvuruları değerlendirelim, dedik ya bürokrasi trafiği yoğun Konya’dan da çok sayıda başvuru oldu ve devam ediyor demekte sakınca yok gibi.

Şimdiye kadar Konya da kamoyuna duyrulan 50 civarında milletvekili aday adayı başvuru yaptı Ankara yolunda ilk adımlar atıldı, temenniler iletildi, hayır duaları alındı vs. yine anlayacağınız Konyamız bürokraside bir önceki tabirle arı gibi çalıştı çalışmaya devam ediyor.

Şimdi Türkiye geneline bakalım. Gündemi en çok ilgilendireni, Sayın Gül’ün adaylığını konuşalım

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çatı aday olarak gösterilebilceği iddiası kulisleri baya harektlendirmişti, şimdi ise gözler Gül’ün yapacağı basın toplantısında ne diyelim hayırlısı olsun.

‘Abdullah Gül, Erdoğan’a karşı kazanacağı garanti olmayan bir yarışa girmez’

 Bu söz kulislerde en çok konuşlan konuydu diyebiliriz. Ki Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın da ön görüleri bu yönde. Dediğim gibi gözler Gül’ün yapacağı basın toplantısıda.

Bir başka konu ise,

son gelişmeler görünen o ki ittifak arayışları çerçevesinde CHP Gül’ü aday gösterme işine sıcak bakmıyor Abdullah Bey sadece Saadet Partisi’nin adayı olmayı kabul etmiyor. Sürpriz mi? Hiç değil.

Muhalefet bloğunun bir yandan parti tabanlarının tamamının mutabık olduğu, diğer yandan cumhur ittifakından oy çalma potansiyeli olan bir aday arayışı, daha doğrusu “aramayışı” böylece sona erdi diyelim.

Bundan sonra olacaklar belli...

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda kesin kazanacak!

İkinci tura kalırsa ki muhtemelen CHP’nin adayıyla yarışacak, orada da çok zorlanacağını sanmıyorum.

Bu arada CHP’nin adayı kim hâlâ bilmiyoruz.

CHP’liler biliyor mu ondan da emin değilim.

Kim diye sorduk, soruyoruz, cevap çok ilginç: Erdoğan’ı çıldırtacak bir isim!

Koskoca ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayı belirlerken böyle bir “vasfa” göre hareket ediyor olması da içler acısı bir durum diyelim.

Onların kafasına bakar mısınız?

“Öyle birini aday gösterelim ki kazanamasa da önemli değil; yeter ki Erdoğan’ı çıldırtsın!” manıtığı bariz ortada onlar eçin siyaset bu kadar işte.

Her neyse ‘ONLAR’ adalet için yürüye dursunlar…!


Adalet için 25 gün 430 kilometre yol yürüyüp kendi milletvekilini cezaevinden çıkaramama işine benziyor bu...

Yürüdük mü?

- Yürüdük. yürüyoruz

Eeee adalet?!
 

- Gelecek İnşallah

Aday var mı, peki aday?

- Eh işte olduğu kadar, bakınıyoruz…

Eee kazanabildi mi?

- Ah efendim mühim değil Erdoğan’ı çıldırtsın...

Ana muhalefet bunu yaparsa muhalefet napsın…

Neyse sonuç hüsranda biz yinede şimdilik susalım…

Selâmetle kalın…