Konyaspor camiası alınan net skorla derin bir oh çekti.

Art arda alınan üzücü sonuçların ardından, iplerin gerildiği son haftalarda, farklı kazanılabilecek maçta, bu galibiyet bir nebze olsun yüreklere su serpti. 

Alınan galibiyet ile hedefe yürümekte ve vites yükseltmekte, Konyaspor adeta bir altın buldu. Takımın özgüven açısından ve kapasitesini görmesi bağlamında, 3 puandan daha fazlası bu maçın sonuçlarında gizliydi. Hal böyle iken suların haftalardır durulmadığı Konyaspor'da, bir nebze olsun taraflara sükunet düşerken, bir anda dün alınan sürpriz karar gündeme son dakika olarak bomba etkisi ile düştü. Konyaspor yönetimi; Rıza Çalımbay ile gereken lüzumu üzerine açıklaması yaparak yollarını ayırdı. Takım ile kimyası bir türlü uyuşmadı fikrindeki görüşler, yönetimi ikna etti demek ki ya da yönetim de aynı fikirdeyken, kendilerince uygun zamanı kolladılar belki de. Yaşananlar çok fazla dışarı yansıtılmasa da, Konyaspor yönetimi Hoca'nın biletini öyle veya böyle kesti. Zamanlama açısından bakacak olursak Milli Maç arası ve iki haftalık süreç, yeni hocayla ısınma turlarına yetebilecek düzeyde.

Milli maç arasından sonra kritik bir Galatasaray deplasmanı var, alınacak puan ve puanlar sürpriz gibi gözükse de, kenetlenen bir Konyaspor'un başaramayacağı şey yok. Yeter ki inanan bir ordu oluşturulsun. 

Yeni teknik direktör olarak Konyaspor efsanesi Aykut Kocaman'ın adı geçmekte. Keza çarşamba günü imza atacağı da söyleniyor. Bakalım bu iki günlük süre zarfında bu iddialar ne derece doğru çıkacak.

Son olarak bir gün bu camia, bu şehir şampiyon olacak, İstanbul Hegemonyasını yıkacaktır.