İlk yarının bitmesi ile birlikte takımlar eksik gördükleri mevkiler için transfer hareketini başladılar. Konyaspor da bu kervanın içinde bulunduğu için mali gücü nispetinde transfer yapmaya çalışıyor. 

Şu ana kadar iki yabancıya imza attırıldı. Bunlardan birisi Konya'yı sallayan Alexader Hlep transferi idi. Alexsander Hlep'in futbolculuk kariyeri bayağı parlak. Futbolcu daha önce Barcelona, Arsenel, Stutgart gibi takımlarda top koşturmuş. Şu anda 33 yaşında olan yıldız futbolcu Hleb'in takıma katkısı ne ölçüde olacak ilerleyen haftalarda hep birlikte göreceğiz. 

İkinci yabancı transferi de Vojvodina takımından transfer edilen Jagos Vukovic. Aslında Vukovic için ilk transfer dememiz gerekiyor. Ancak Hleb'den önce imza atan Vukovic, Hleb'in gölgesinde kaldı. Oyuncu ile sözleşme imzalanırken yangından mal kaçırılıyormuş gibi davranıldı. Konya basını önünde bir imza atma gösterisi bile çok görüldü. Haliyle Konya Spor Basını da bu futbolcu ile ilgili doyurucu haberleri okuyucuya ulaştıramadı. 

Jagos Vukovic. 25 yaşında ve stoper mevkiinde oynuyor. Futbola Kızılyıldız takımında başlayan Vukovic bir ara PSV'ye transfer olmuş, burada 19 maça çıkıp bir gol atmıştır. Daha sonra Roda takımına gelmiş burada oynadığı 27 maçta da iki gol kaydetmiştir. Önünde uzun bir futbol hayatı olan Vukovic'in transferinin Hleb transferinin gölgesinde kalması ve bu futbolcuya düzenlenen bir törenle basın önünde imza attırılmamış olması üzücü bir durumdur.

Hleb transferi elbette önemli bir olaydır ve bu transfer sayesinde dünya basını Konyaspor ismini sayfalarına taşımıştır. Biz sadece Vukovic için neden bir imza töreni düzenlenmediğini merak ediyoruz.

***

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Konyaspor'un hedefini ilk on içinde yer almak olarak açıkladı. Biz bu hedefi lig başlarken belitmiş ve düşmemeye oynayan bir takımın başarılı olamayacağını yazmıştık. Başkan Ahmet Şan bir yarıyı boşa geçirse de nihayet yanlışı fark etti.  Ligde kalmanın bir hedef değil hedefsizlik olduğunu geçte olsa anlayarak takımın önüne bir hedef koydu. 

Bu hedef Lig başlarken konulmuş olsa idi bu gün ligdeki konumumuz daha da farklı olurdu. 

İkinci yarıda bizi zor bir fikstür bekliyor. Evimizde Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi güçlü takımları ağırlayacağız. Bu takımlardan puan çıkarmak sürpriz sonuç olacaktır. Lig başlarken alınan Fenerbahçe galibiyeti bizleri aldatmasın. O sonuç her yıl liglerin başladığı ilk haftada yaşadığımız sürprizlerden birisi idi. 

Deplasmanda ise Fenerbahçe, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Bursa, Antalya ve Eskişehir ile oynayacağız. Evimizde oynayacağımız üç maç ve deplasmanda oynayacağımız altı maç hemen hemen puan almamızın sürpriz olacağı karşılaşmalar. Bu karşılaşmalar toplamda dokuz ediyor. Bu da 27 puana tekabül eder. 

Geriye sekiz maç kalır ki bunları hiç kaybetmeden sonuçlandırabilirsek alacağımız toplam puan 24 eder. İlk yarıda kazanılan 20 puanı da buna eklersek 44 puanla ligi bitiririz. Bu puan bizim ligde kalmamız için yeterli olur mu sorusunun cevabı ise! İnşa Allah ilk yarıda hedefsizlikten dolayı kaybettiğimiz puanları aramayız şeklinde verebilirim. 

Yine de bütün bu olumsuzluklara rağmen alınabilecek sürpriz puanlar ile bu yıl ligde tutunabileceğimize inanıyorum.