Konyaspor nihayet ikinci deplasman puanı ile tanıştı. Ligin 8. haftasında oynanan ve 3-3 biten Gaziantep maçı sonrasında deplasmanda hanesine hiç puan yazdıramayan Konyaspor, Kayseri'de gol kaydına muvaffak olamamasına rağmen, kalesini de rakibe kapatarak bir puan almayı başardı.

Hafta başında Uğur Tütüneker'in ayrılmasından sonra göreve başlayan Mesut Bakkal'ın takıma nasıl bir katkıda bulunacağı spor kamuoyunda tartışılıyordu. Bakkal'ın ilk rakibi Kayserispor puan sıralamasına bakılınca kolay bir rakip olarak görülüyordu. Ancak rakibin geçmiş sezonda ki performansı ile bu sezon ki performansı karşılaştırılınca puan sıralamasındaki yeri bizi şaşırtıyordu. 

Ligde aldığı puan ve sıralamadaki yerini Kayseri de yadırgıyor olmalıydı ki bu durumdan kurtulmak için bir çıkış yakalamak istiyordu. Belki de istenilen çıkışı yakalamayı düşündükleri maç Konya ile evlerinde yapacakları karşılaşma idi.

Kayserinin bu planını uygulamaya sokmasına belki de Konyaspor'un teknik direktör değişikliğini bu hafta yapmış olması engel oldu. 

Mesut Bakkal karşılaşmaya haftalardır kadroda yer alamayan Ergün Teber'i ilk on bire alarak takımı sahaya sürdü. Ömer Ali Şahiner, Borek, Gekas, Campos ve Hasan Kabze de ilk on birde sahaya çıkanlar arasındaydı. Bu kadro yapısı bize Mesut Bakkal'ın maçı mutlaka kazanmak istediği sinyalini veriyor. Çünkü kadroda yer alan beş futbolcu hücum yönü güçlü oyunculardan oluşmuş. 

Kadro yapısına bakılınca Mesut Bakkal'ın hedefine ulaşamadığını görüyoruz.  Ancak yenemezsen yenilme, atamazsan yeme taktiğinin de iyi bir sonuç olduğunu kabul etmek gerekir. 

Konyaspor'un puan ve puanlara ihtiyacı vardı ve bu maçtan da bir puan çıkararak en azından küçük hedefine ulaştı. Mesut Bakkal 16. Haftada ikinci deplasman puanını alırken aynı zamanda Konyaspor bu sezon içinde ki ikinci beraberliğini de almış oldu. Bu beraberliğin ikinci önemi de Konyasor bu sezon ilk defa bir deplasman maçını gol yemeden tamamladı.

Önümüzde ki hafta Eskişehir ile karşılaşacağız. Eskişehir'in başında Ertuğrul Sağlam gibi kariyeri başarılarla dolu bir teknik adam var. Trabzon'dan sonra ligde şampiyon olan ikinci Anadolu takımı Bursa olmuştu. Bursa bu başarıyı yakalarken başında Ertuğrul Sağlam vardı.

Şu anda lig cetvelinde aldığı yer de Eskişehir'in ne kadar dişli bir rakip olduğunu gösteriyor. Ancak Konyaspor da Süper Ligde mücadele eden bir takım. Oyuncular için zorluk derecesi yüksek olan bu tür maçlar, kendilerini göstermek için bir fırsattır. Devre arasında oluşturulacak kadroda yer almak isteyen futbolcular bu maçta kendilerini göstermek isteyeceklerdir.

Mesut Bakkal iki haftada futbolcularını tanıma imkânı bulur ve onların performanslarını iyi etüt edebilirse çıkaracağı kadro daha verimli olur. Bu maçtan alınacak bir galibiyet ve bu galibiyetle birlikte hanenize yazılacak olan üç puan bizi ligin ikinci yarısına daha da bir umutla taşıyacaktır. 

Temennim Konyaspor'un Kayseri karşısında yakalayamadığı galibiyeti bu maçta bulması ve üç puanın sahibi olması.