Küresel salgın ile ihracat pazarlarımızın daralması ve kullanılamayan  birçok ihracat pazarlama araçları, ihracatçıları ve devletimizi  yeni sistemlere ve pazarlama tekniklerine yönlendirdi. Burada gerek Ticaret Bakanlığı gerekse Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ihracat pazarlama araçlarını dijital ortamda teşviklerle çeşitlendirmesi ve hızlı bir şekilde uygulamaya geçilmesi taktire değer bir unsur.

İHRACATÇI NELERİ YAPAMADI

İhracatçılar küresel salgın ile birlikte, öncelikle ülkemizden dışarı çıkamadılar. Ürünler çıktı ama iş adamları çıkamadı. (iş adamının çıkamaması ihracat pazarlama faaliyetlerinin yapamaması) iken, ürünlerin çıkması ise ( küresel salgın öncesinde yapılan ihracat pazarlama faaliyetlerinin sonucu olarak) gerçekleşti.

YANİ

Düz bir okumayla, ihracat pazarlama aktivelerini yapmazsak ihracat olmaz. İhracat olsa da şansa ya da daha önce yapılan pazarlama faaliyetleri neticesinde gerçekleşir.

DOLAYISIYLA

  • İhracatçı yurtdışına firma görüşmelerine gidemedi
  • Yurtdışındaki fiziksel fuarlara katılamadı
  • İş heyetleri kapsamında aktivite ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştiremedi

PEKİ  YA ISKARTAYA ÇIKAN TEŞVİKLER ?

Küresel salgın ile birlikte Ticaret Bakanlığının ihracatçı/ üretici ihracatçı/ihracatçı adayları için verdiği birçok teşvikte işlevini yerine getiremez oldu. Örneğin;

  • Yurtdışı seyahat teşvikleri
  • Yurtdışı fuar teşvikleri
  • Ticari heyet teşvikleri
  • URGE (Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirilmesi kapsamında verilen birçok teşvik) vb.

YENİ DÖNEME GELİRSEK

Yazımın giriş bölümünde de belirtiğim gibi Ticaret Bakanlığı bu süreçte çok hızlı davranarak hem organizasyon bağlamında hem de bu organizasyonlara verilecek teşvikler bağlamında yeni dijital ortama uygun, pazarlama tekniklerini ihracatçılarımızın katılabilmeleri için uyarladı. Dijital faaliyetlerin desteklenmesi (teşvik verilerek) yeni modeller oluşturdu. Bunlar;

  • E Ticaret sitelerine üyelik giderlerini desteklenmesi (maalesef ki şu an için sürece uygun kurgu oluşturulamamış) Gerekçelerini önceki yazılarımda belirtmiştim.
  • Sanal Fuarlar (bu kapsamda verilen teşvikler)
  • Sanal Ticari Heyetleri (bu kapsamda verilen teşvikler)

Tekrar ifade etmek gerekirse Ticaret Bakanlığının proaktif politikaları oluşturması ve hızlıca hayata geçirmesi oldukça taktire şayan.

PEKİ BU FAALİYETLERİN ETKİNLİĞİ NEDİR?

Etkinlikten kastım; sonuca ulaştırması. Sonuca ulaştırmadan kastım ise; ihracata dönüştürebilmesi. Dikkat ederseniz şu an için bu çalışmaların verimliliğini konuşabilecek bir dönemde bile değiliz.

ÖNCELİKLE

Bu faaliyetler fiziksel ortamda düzenlenen ticari fuarlar ve ticaret heyetleri ile maliyet bağlamında karşılaştırıldığında sanal ortamlarda düzenlenen bu organizasyonlar, yüzde 80 ila 90 oranında daha ucuza gerçekleşebiliyor. Bu kesinlikle maliyetler bağlamında çok önemli ve cepte.

AMA

Sonuç alamazsanız  yani ihracatı bu organizasyonlar sonucunda gerçekleştiremezseniz ne kadar ucuz olursa olsun fiziksel ortamda yapılan faaliyetlere göre yine de maliyet kalemidir.

PEKİ

Bu faaliyetlerin sonuca yani ihracata etkisi nedir? Sorusunun cevabını ise, işte onu zaman gösterecek. Ama her hâlükârda bu çalışmaların artarak yapılması gerekmekte orası tartışılmaz

YENİ SORU

İnşAllah bu kötü dönemler geçecek ve eski döneme geçiş yapacağız. Eski döneme geçtiğimizde sanal ile başlayan organizasyonlar veya teşvikler eskilerin yerini alır mı?

TEŞBİHTE HATA OLMAZ DEMİŞLER

Eski döneme geçişle birlikte bu sanal organizasyonlar fiziksel organizasyonların yerini almaları mümkün değil. Benzetme yapmak gerekirse; fiziksel ortamlarda yapılan pazarlama faaliyetleri temel tıp iken, sanal pazarlama faaliyetleri ise  destekleyici veya tamamlayıcı tıp olarak ihracat pazarlama literatüründe yerlerini alacaktır.

NOT:  Iskartaya çıkan ve kullanılmayan teşvikler, ihracatçıya Eximbank kanalı ile faizsiz kredi olarak aktarılması gerekmekte. İhracatçının şu an için sonuç performansı ölçülemeyen teşvikler yerine, kendisi önceden finanse edecek faizsiz (ülkeye ve firmaya bereketi getirecek) krediye ihtiyacı vardır.

SONUÇ: Sanal ortamdan uzak, fiziksel ortamlarda buluşabildiğimiz nice  güzel günlerde görüşmek dileği ile.