İhracat sözünü duyduk mu kulak kesiliriz. Zira, büyümenin motoru ihracattır. Şu alemde, ihracatınız kadar konuşabilirsiniz. İsterseniz konuya şöyle yaklaşalım: Şimdi herkes ÇİN diyor KORE diyor.

Bu etrafımızda gördüğümüz, her köşe başında karşımıza çıkan ÇİN ve KORE mallarının dış dünyaya ve siyasete yansımasından başka bir şey değildir. Konya'da ÇATALHÖYÜK zamanından beri BUĞDAY ekip UN öğütmekle meşgulüz. Ama bisküvi de dünyanın her köşesinde olmaya başlamamız çok yenidir. 

Türkiyemizin de güç olabilmesi çok yenidir. Gelelim geçen haftaki "İHRACATIN YILDIZLARI" isimli ve Devlet Bakanı Ali BABACAN'ın katıldığı programa.

İhracatın Yıldız ETİ Maden şirketi oldu. BOR konusunda çalışan şirketin 903 milyon dolarlık satışının 875 milyon doları yanı neredeyse tamamı İHRACATTAN geliyor. BOR'dan DETERJAN üreten firma ETİ MATİK ile iç piyasaya girmeye çalışıyor.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ ise gerçek bir başarı hikayesi olan SİMİT SARAYI'na verilmiştir.

Geçen yıl New York 5. Caddeye SİMİT SARAYI 500 milyon dolar ciro yapan bir kuruluş. Geleceğin Mc. Donalds'ı...

Seyyarlarda veya tablolarda satılan can dostumuz vefakar simiti SARAYLARA taşıyan Kuruluş 10 bin dolarlık sermayeyle 10 yıl evvel yola çıkmış. Şimdi yurt dışında 70 SİMİT SARAYI var.

METRO mağazasının başarısı ise tam bir "Tereciye tere satma" başarısı.

Yerli ve coğrafi tescilli FİNİKE PORTAKALI'nın yurtdışındaki 13 ülkenin METRO mağazalarına satan şirket böylelikle 10 BİN TON FİNİKE portakalının yurt dışına satılmasını sağlamış.

Kıymetli okuyucular, İHRACATIN yıldızlarında Konya'dan bir kuruluşa rastlayamadık. İnşallah önümüzdeki senelerde rastlarız.

Kayserili EZİNÇ Güneş Enerjisi kendi geliştirdiği bir modelle dünyanın 92 ülkesine güneş enerjisi sistemi ihracat ediyor.

Yine, Taleworlds isimli şirket "Mount Blade" isimli bilgisayar oyununu 5 milyon adet satarak konusunda DÜNYA 100 listesine girme başarısını göstermiş.

İzmirli Cemer Kent Ekipmanları ise yeni duymaya başladığımız ÇOCUK OBEZİTESİ'ne karşı çocuk oyun parkları tasarlamış ve ihraç etmiş. Hem de 42 ülkeye...

Kıymetli okuyucular, DÜNYA Gazetesinden öğrendiğimize göre törende en çok alkışı Manisa Alaşehir'den bir köylü hanım almış. Gülfer Kızılçay isimli köylü hanım samandan ürettiği kapı süslerini Almanya'ya satarak ihracatın yıldızı olmuş. EGE ÇELENKÇİLİK isimli KOBİ'nin başarısı gerçekten dikkat çekici.

KOMEK idarecileri "SAMAN'dan ÇELENK" yapma konusunu incelesinler, şehrimize yeni bir kaynak gelir diye düşünüyoruz.

"Yerel Kahraman Ödülü" sahibi Gülfer hanımın haberini KOMEK idarecilerine saygılarımızla takdim ediyoruz.