Geçen hafta Rize'ye kaybederek önemli bir avantaj kaybettik. Rize maçını almış olsa idik bu gün daha az ve rahat matematiksel hesaplamalar yapacaktık. Ancak olmadı... İhtiyacımız olan üç puana ulaşamadık. 

Rize karşısında kaybetmek her şeyin sonu değil. Düşme hattında bulunan takımlar içinde fikstür avantajı en iyi olan yine de Konyaspor. 

Düşme hattına yakın yedi takım var. Kayserispor için büyük bir sürpriz olmazsa artık düştü diyebiliriz. Antalya bu hafta Kasımpaşa deplasmanına gidiyor. Kasımpaşa geçen hafta deplasmanda Galatasaray'a dört gol atma başarısı gösterdi ve Avrupa yolunda bir engele takılmak istemiyor. Antalya karşısında kaybetmesi hemen hemen imkânsız gibi!

Erciyes deplasmanda Eskişehir'e konuk olacak. Eskişehir Türkiye Kupası finaline kalan bir takım. Avrupa Kupalarına katılması kesin. Ancak yine de evinde oynayacağı maçı kazanmak isteyecektir. Bu maçı kazanmak için elinde yeterli kadro ve kaliteli bir teknik heyet var. 

Elazığ evinde Galatasaray'ı ağırlayacak. Son haftaların düşüşte takımı olan Galatasaray bu maçı onur mücadelesi haline getirip mutlaka kazanmak isteyecektir. Elazığ ise düşme hattından uzaklaşmak için üç puana ihtiyacı olduğunun bilincinde. Ortada bir maç gibi görünse de galibiyete yakın olan taraf Galatasaray görünüyor. Kaybederse Şampiyonlar Ligine katılmak hayal olabilir.

Gaziantep Trabzon'a gidiyor. Trabzon, Şampiyonlar Ligine katılma iddiasını devam ettirebilmek için bu maçı mutlaka kazanmak isteyecektir. Antep'in işi zor. 

Rize İstanbul'a Fenerbahçe'ye konuk olmaya gidecek. Fenerbahçe cezası sebebiyle Şampiyonlar Ligine gidemeyecek. Bunun acısını, ardından ikinci olacak takıma tarihi bir fark atarak çıkarmak isteyecektir.

Düşme hattında yer alan bir diğer takım da Konyaspor. Geçen hafta ÇAY'da boğuldu. Bu hafta AkHİSAR'la karşılaşacak. Yanlış hatırlamıyorsam HİSAR kaleden daha küçük savunma için tepelere kurulmuş surlarla çevrilmiş mevzilere verilen isim. 

Yani Konya'nın işi hem kolay hem de zor. Kimseden fayda beklemeden kendi göbeğini kendisinin kesmesi gerekiyor. Mevcut kadro bunu yapabilecek kalitede. Yapılacak tek şey oyun planının kazanmak üzerine kurulması. Tek puan yeterli zihniyeti ile oluşturulacak bir kadro sonuç olarak Konya'ya hüsran yaşatabilir.

Hamza Hamzaoğlu hem futbol hayatı boyunca hem de Teknik Direktörlük yaptığı süre içerisinde Beyefendi kişiliği ile temayüz etti. İsmi bu güne kadar hiçbir olumsuz konu içerisinde yer almadı. Bundan sonra da alacağını düşünmüyorum. Lafı nereye getirmek istediğimi anlamak isteyen anladı!

Bu hafta sonu dâhil Konyaspor evinde oynayacağı iki maçtan altı puan çıkarmayı başarırsa kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ligde kalmayı başarır. Aksi halde düşme hattında yer alan diğer takımların kaybetmesi için dua etmek gerekecek.

Evimizde oynayacağımız son iki maçta taraftarın tribünleri tamamen doldurup şehrin takımına sonuna kadar destek vermeli. Bu yıl Ligde kalmayı başaran bir Konyaspor, önümüzdeki yıl daha güçlenmiş olarak yoluna devam edecektir. 

Şehrin takımına destek için HAYDİ TRİBÜNLERE!