banner5

Değerli Okuyucular,

Soğuk havalar iyice kendini göstermeye başladı. Vücudumuzda soğuklardan en fazla etkilenen bölge ise cildimiz… Bu yazımda sizlere cilt sağlığımıza destek olacak hindistan cevizinden ve Hindistan cevizi yağından bahsedeceğim.

Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü. Tropikal bölgelerde yetişiyor. Hindistan cevizi meyvelerinin gıda ve eczacılık olarak belgelenmiş tarihsel kullanımı ise yaklaşık 4000 yıl önceye dayanıyor.

Hindistan cevizi yağının ise cilt bakımından, saç bakımına, yemeklerde kullanmaya ve yağ yakmaya kadar pek çok alanda kullanımı mümkün.

Araştırmalarda Hindistan cevizi yağının cildin nemlendirilmesinde anlamlı bir etkisi olduğu ve yapısında bulunan laurik asit sayesinde yıpranmış saç uçlarına bakım yaparak yumuşak ve parlak bir görünüm kazanılmasına yardımcı olduğu bildiriliyor.

Hoş bir kokuya sahip olduğu için doğal bir kozmetik ürün olarak da tercih ediliyor. Antiinflamatuvar (yangı giderici) özelliği olduğundan romatizmal ağrılarda, kas ve eklem sorunlarında haricen, destek amaçlı da kullanılabiliyor.

Hindistan cevizi yağının Alzheimer hastalığında potansiyel kullanımı ile ilgili de literatürde birçok veri bulunuyor.

MCT (Orta Zincirli Trigliserid) içeriğinden dolayı malnutrisyonu (beslenme bozukluğu) ve lipid malabsorpsiyonu (yağ emilim bozukluğu) olan hastalarda da dahilen kullanılabiliyor.

Önümüzdeki hafta yepyeni bir bitkinin dünyasıyla tanışmak üzere…

Referanslar: https://supplementansiklopedisi.com/coconut-oil-hindistan-cevizi-yagi-nedir/• Ernesto Hernandez Pharmaceutical and Cosmetic Use of lipids Texas A&M University, College Station, Texas. • Agero AL, Verallo-Rowell VM (September2004). A randomized

double-blind controlled trial comparing extra virgin coconout oil with mineral oil as a moisturizer for mild to moderate xerosis. Dermatitis 15 (3): 109-16. • Rele, A; Mohile, R (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil and coconout oil on prevention of hair damage’ Journal of cosmetic science 54 (2): 175-192 • A.M.Marinai Y.B. Che Man and I.Amin. Virgin coconout oil. Emerging functional food oil. Trends in

Food Science&Technology 20 (2009) 481-487. • K.G. Nevin T. Rajamohan. Effect of Topical Application of Virgin Coconout Oil on Skin Components and Antioaxidant Status during Dermal Wound Healing in Young Rats. Skin Pharmacol Physiol 2010;23:290-297. • Michael Raffii, MD, PhD, Coconout oil and Alzheimer’ s Disease Cooperative Study July 2012 No: 44. • K.G Nevin, T. Rajamohan. Virgin coconout

oil supplemented diet increases the antioxidant status in rats. Food Chemistry 99 (2006) 260-266. • Intahphuak S, Khonsung P, Panthong A. Anti-inflammatory, analgesic and antipyretic activities of

virgin coconout oil. Pharm Biol. 2010 Feb;48 (2) 151-7.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.