Bu davanın neferleri olarak son nefesimize kadar sorumluluklarımız devam ediyor ve edecektir. O yüzden, son nefesimizde iman ile ahirete göç etmek için dua ederiz. Zira kişi son nefesine kadar yüksek bir imana sahip olabilir. Ya son nefesini verirken imansız giderse?

İşte hep bu düsturla yanihavf ile reca(ümit ile korku) arasında olmalıyız. Kuran-ı Kerimde Bel-am Bin Baura isimli zat için özel ayet vardır  ki Rabbimiz bu şahsın nazarında bizi uyarmıştır. Kendisi duası çok özel kabul olunan Veli kullardan iken şımarmış sonra Musa aleyhisselâma beddua etme edepsizliğinde bulunmuştur.Nitekim Rabbimiz Araf suresi ayet 175-176 da şöyle buyurur;

“Onlara, kendisine ayetlerimizi sunduğumuz o adamın kıssasını da anlat; ayetlerden sıyrılıp çıktı, derken onu şeytan arkasına taktı, en sonunda da helak olanlardan oldu.

Dileseydik elbette onu bu ayetler sayesinde yükseltirdik. Fakat o, dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler"

*           *        *

Kıssadan Hisse:

Adamın biri bir gün gelir krala ben senden daha üstünümder. Bunu duyan Kral çok öfkelenir ve sorar adama;Nasıl üstünsün? Ben ki koskoca Kralım der. Adam Krala sorar;

-Bundan sonraki ulaşacağınız makam neresi Kralım? Kral cevap verir;

-Daha çok toprak fethederek daha büyük Kral olmak. Adam tekrar sorar;

-Peki daha sonra?

Cihan imparatoru olmak.

Peki en son ne olacaksınız Kralım? Kral uzunca düşünüp cevap verir;

-Hiiiç. Adam hemen yapıştırır cevabı;

-Ben şu anda koskoca birHİÇim işte  der.

Abdullah Gül adaylık süreci ile ilgili yaptığı açıklamada;

Bir faninin ulaşabileceği her türlü makama ulaştım.Ülkede kutuplaşma ve kaygı ortamı var. Geniş mutabakat olsaydı aday olurdum. Ayrıca ben Ak Parti'nin kurucuları arasındayımdemiş.

Acaba kendi döneminde kutuplaşma yok muydu? 367 garabeti, Hayrunnisa Hanım üzerinden yapılan tartışmalar, e muhtıra bunlardan sadece bir kaç tanesidir. Tayyip Bey tüm varlığıyla kardeşim dediği Abdullah Gül'ün arkasında durmuş ve asla geri adım atmamıştı.

Lâkin Abdullah Gül kendi deyimine göre eğer geniş mutabakat olsaydı kurucularındanım  dediği Ak Parti’ye ve Ak Parti'nin adayı Tayyip Erdoğan'a karşı aday olacaktı.

Selâm ve dua ile