Yaklaşık 40-45 gündür Meram Eğitim Araştırma Hastanesi ve ev arası gece gündüz demeden gidip geliyoruz. Allah ecirinden zayi etmesin her birey gibi bizde üzerimize düşen görevi yapıyoruz şikâyetçi değiliz. Tüm emeği geçen doktorlara ve hemşirelere vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.

Demem odur ki her yerin ibrikçisi var diye söyledim ya uzun bir tedavi sonucundan sonra hastamızı dün itibari ile yoğun bakıma aldılar.
Bu kadar emeğe o bahsettiğim ibrikçiler gölge düşürdü. Adama bir soru soruyorum adam çok afedersiniz kıçından konuşuyor...
Tekrar rica ettim tam olarak ne istediklerini verdiği cevap aynen şöyle; 'sen benim muhatabım değilsin' peki şimdi soruyorum bizim muhatabımız kim?
İkinci olay hastamıza oksijen cihazı alınacakmış...Hasta Meram Araştırma Hastanesi'nde göğüs yoğun bakımda yatıyor...Tamam alacağız da nereden alacağız.
'Sen şu evrakları hazır et biz seni yönlendiririz' dediler. Evrakları hazırladım yaklaşık yarım saat içerisinde. Peki şimdi bu evrakları alacan 1.Organize'de bulunan eski doğum hastanesinde onaylatıp cihazı alacan dediler. Eyvallah dedik gittik bir ibrikçide orda varmış...Bu olmaz Dr. şu şekliyle yazması lazım dedi bana bir yazı verdi.
Aldım yazıyı 1.Organize'den tekrar Meram Araştırma'ya gittim ve doktora durumu anlattım,  bu şekliyle olacakmış hocam dedim... Doktorun ifadesi, 'ben onların değil onlar benim isteğime cevap verecekler' yönünde oldu ve bir üst yazı yazdı. Tekrar 1. Organize'ye geçtim. Tam tamına iki sefer yaptım ama ibrikçiyi bir türlü geçemiyoruz. Sonuç; cihazı alamadık. Beyefendiye sordum hastamız acı içinde doktor bu cihaz olmadan hasta rahat edemez diyor ne yapmalıyım dedim cevap; 'mesai bitti yapacak bir şey yok yarın bakacağız' dedi. Uzun lafın kısası böyle ibrikçiler yüzünden insan sağlığını kaybeder. Bize açıkça, 'ölün gidin' diyorlar...

İşin enteresan bir tarafı da bu tür işlemlerin yapıldığı yer. Taşradan gelen bir vatandaş cihaz almak için 1. Organize'ye nasıl gidecek diye düşünen yok. Adam bir cihazı almak için oraya gidip geldim derken ölür zaten. Otobüs yok, dolmuş yok hizmet zaten yok... Ne zaman ki sağlıklı hizmet verilir, o zaman 'sağlıklı' bir devlet oluruz...