Önceki gün Konya için devrim niteliğinde bir karar alındı.

Konya Valiliği, Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları da karara imza attı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da destek mesajı yayınladı.

Evet…

Ben de destekliyorum; Düğünlerde konvoya hayır…

Görüntü ve ses kirliliğine de hayır…

“Sizin mutluluğunuz başkasının üzüntüsü olmasın!”

Başta Valimiz Cüneyit Orhan Toprak olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve tüm yerel yöneticilere teşekkür ediyorum.

Öncelikle bu şehirde yaşayan birisi olarak…

Bu karar Konya için devrim…

Bir önemli konuyu da ben burada gündeme getirmek istiyorum.

Fahri müfettişlerin keyfi ceza yazma iddiaları…

Bu konuda da çok fazla yazıldı çizildi ama hala insanların kafasındaki soru işaretleri giderilebilmiş değil.

Konya’da neredeyse kamera olmayan yol yok.

En azından trafiği riske edecek kamerasız yol yok.

Düğün konvoyu basın toplantısında konuşan Valimiz de Büyükşehir Belediye Başkanımız da Emniyet Müdürümüz de “gerekirse kameraların tespit ettiği her kuralsızlığa ceza keseceğiz” dedi.

O zaman…

Kameralar bu kadar aktifken Konya gibi bir şehirde fahri müfettişlerin keyfi ceza iddialarına da bir açıklık getirilmeli.

Değil mi?

Valimizin bu tür konulardaki hassasiyetlerini biliyorum.

O zaman buradan duyurayım…

Bakın Konya’nın en çok takip edilen sosyal medya gruplarından Konya Trafik ve Asayiş’teki fahri müfettiş muhabbeti nasıl olmuş?

Ebu Bekir Ayaz isimli bir kullanıcı fahri trafik müfettişinin yazdığı trafik cezası tutanağı ile birlikte yayınlamış ve şu notu düşmüş: “Meram yeni yol hepimizin bildiği üzere dar iki şeritli bir yol burada sağ şerit sürekli dolmuş ve otobüslerin kullandığı bir şerit işim ve evim gereği günlük kullandığım bir yol eğitim fakültesinin karşısındaki sokaktan meram yeni yola girerim ilk lambalardan da yaka meram istikametine dönerim bu kısacık arada sol şeriti işgal ettiğim için bu cezayı düzenleyen fahri müfettiş diye devletin yetki verdiği bir varlık egosunu mu tatmin ediyor bilemiyorum ama yazıktır günahtır bu millete bu kadar saçma sapan cezalarla yıldırmayın aynı yerde 46/2-d maddesinden ceza yiyen varmı bu yol gerçekten dar ve iki şeritli yol otoban değil şehir içi hız sınırı belli ve maddede sadece ceza sürücüye kesilebilir yazıyor ama ceza araca yazılmış itiraz edeceğim başından geçen varmı yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum”

Noktasına, virgülüne hatta imlasına bile dokunmadan yayınladım.

Ben hiç yorum yapmadan birkaç kullanıcının kurduğu cümleleri buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tabi ki onların da noktasına virgülüne dokunmadan…

Mehmet Okumuş Burası Türkiye herşey olabilir başkan sol şeridi işgal ettin die park yasagı olmayan sokaga park yasağı var diyerek her arabaya ceza yazar bu fahri müfettişler bence ellerinden alınmalı bu görev

Ramazan Ceviz Kamuda neredeyse verilen her karar yargı deneyimine açıktır amma bu Fahri müfettişler HARİÇ, olacak şey değil , etrafımızda o kadar çok keyfi uygulama var ki, bence Fahri trafik müfettişileri rutin aralıklarla psikolojik hasta olmadıklarına dair rapor almalı

Ziya Kuz Fahri müfettiş seçerken devletimiz iyi araştırma yapmalı. Egosunu tatmin etmek için ceza yazanlar var. Onlarda trafik polisleri gibi sürücünün hatasını resimle ispat etmeli. Ara sıra pisikojik kontrolden geçmelidir fahri müfettiş ler.

İbrahim Teksöğüt Fahriler ayda bir merkeze çağrılır toplantıda hedef verilir, yani bu ay şu kadar TL lik hedef şeklinde. Bu yüzden canınızı sıkmayın sistem belli. Sulh cezaya itiraz edin.

Bunun gibi onlarca yorum…

Sanıyorum bu yorumlar çok şey anlatıyor…

Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’ın düğün konvoyları, ses ve gürültü kirliliğinin yanında düşünlerde havaya ateş etme konusundaki hassasiyetinin temelinde vatandaşını korumak yatıyor.

Yani bütün bu alınan kararlar aslında bizleri korumak için…

Lakin…

Fahri müfettişlerin keyfi ceza iddiaları vatandaşı korumuyor…