Türkiye son dönemde büyük atılımlar yaptı. Üretim noktasında verilen teşvikler, sanayicileri ateşlendirdi ve üretim yelpazesi genişledi.

Konya bu konuda büyük yol katetti. Büyüyen organize sanayi bölgeleri ile ciddi bir altyapı oluşturulurken, girişimciler tarafından bu altyapının hakkını veren üretim merkezleri de oluşturuldu.

Son birkaç yıldır zor bir süreçten geçilmesine rağmen bu üretimler durmadı, hatta ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamak adına ciddi ihracat atakları sağlanmış oldu.

Böylece zor süreç, avantaja çevrilmeye çalışıldı ve kısmi başarılar da elde edilmiş oldu.

***

Bu zor sürece Aralık ayından buyana baş gösteren koronavirüs de eklendi. Virüsün dünyaya yayılmasıyla global bir ekonomik sorun baş gösterdi. Küresel ekonomiye entegre olan Türkiye ekonomisi de haliyle bu durumdan olumsuz etkilendi.

Hükümet üretimin durmaması, girişimlerin devam etmesi adına önlem paketleri açıkladı.

Bir nebze de olsa alınan önlemlerle büyük yıkımların önüne geçilmiş oldu. Bu zorlu sürecin bir avantajı da yerli üretimin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıkmasıydı.

Bu nedenle üreticiler, özellikle tarım ve tarıma dayalı endüstriyel üretimler noktasında daha ciddi yatırımlar yapılmasının farkına vardı. Böylece yeni adımlar da beraberinde gelmeye başladı.

***

Tüm bunlar yapılırken elbette dünya ekonomisine entegre olmak için kurumsallık ve markalaşma ön plana çıkıyor. Konya’da henüz bu konuda yüzde yüz başarı sağlanmamış olsa da, bu iki önemli unsuru başarıyla kazanım haline getirerek adından söz ettiren firmalar bulunuyor. Bunlardan biri de Helvacızade Grubu.

Yılların birikimiyle Konya’nın en köklü firmaları arasında yer alan Helvacızade Grubu, bugün Türkiye ve dünya pazarında bilinen markalar arasında yer alıyor. Aile şirketi olmasına rağmen, oluşturdukları kurumsallık çizgisini bozmadan üretimini sürdüren Helvacızade Grubu, bu yolla markalaşmayı da sağlamış durumda.

Bu iki önemli unsur da doğrudan başarıyı beraberinde getiriyor.

***

Dünya pazarında yer edinmek adına günümüz şartlarını da göz önünde bulundurarak üretim yelpazesini genişleten Helvacızade Grubu, sağlıklı yaşama destek olmak amacıyla kurduğu Zade Vital markasıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gibi önemli bir pazara başarıyla girmiş durumda. Bu girişim Helvacızade Grubu’nun Türkiye’nin gururu olmasını sağlayan önemli bir etken.

Tüm bu başarılar devam ederken, markalaşma ve kurumsallaşmanın yanında kaliteli üretim anlayışını da sürdüren Helvacızade Grubu, bu konuda da büyük bir yol kat etmiş gibi görünüyor.

Bu kalitesini dünden bugüne sürekli geliştirerek, ulusal ve uluslararası çok sayıda sertifikayla bu kaliteyi taçlandırmış durumda.

Günün koşullarına göre devlet tarafından ortaya konulan standartları sürekli takip eden Helvacızade Grubu, bu standartları kendini yenileyerek sağlamayı ise başarılı şekilde sürdürüyor.

***

Son olarak geçtiğimiz günlerde koronavirüs sonrasında Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan ve sanayi işletmelerinde Covid-19’la mücadelede alınması gereken önlemlere yer veren “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”ndaki şartları eksiksiz sağlayan Helvacızade Grubu, Türkiye’de ilk kez “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni almaya hak kazandı. Böylece yine bir ilke imza atan Helvacızade Grubu hem Konya’nın göğsünü kabarttı hem de Konya’ya örnek oldu.

Bu tür başarıların Konya’dan çıkmasını konuşmak ve üzerinde düşünerek bu başarıların artmasını sağlamak durumundayız. Bu anlamda, Konya’yı her platformda başarıyla temsil eden ve Konya’yı ilklere taşımaya devam eden Helvacızade ailesini tebrik ediyorum. İnşallah bu başarı tüm Konya’ya yayılır ve Bu tür başarılar için yeni adımlar atılır ve Konya’mız yine adını gururla haykırır. Saygı, sevgi ve selamlarımla…