Nerede o eski bayramlar cümlesini duymaya az bir süre kalmışken tüm milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Yine güzel bir bayram haftasına erişmenin mutluluğu içerisinde içimiz kıpır kıpır olarak bayramı yaşamaya, anlamaya ve idrak etmeye hazırlanıyoruz. Benim için bayramların çok büyük bir önemi var. Kesinlikle ve kesinlikle nerede o eski bayramlar cümlesinden hiç haz etmiyorum. Nedeni ise bayramı bayram gibi yaşamayanların bu cümleyi kurduğunu düşünüyorum. Her fırsatı şehrinden uzak, ailesinden uzak bir şekilde tatilde geçirenlerin sıklıkla kurduğu bu cümle benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bayramı dünler gibi yaşamak için tüm fırsatlar önümüzde. Bu fırsatları kendimize çevirdiğimiz takdirde her bayram, bayram gibi olacaktır. 

Bildiğiniz gibi Kurban Bayramını, Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’i kurban etmek istemesi ve Hz. İsmail’in buna razı olması, sonunda Allah’a karşı gösterilen büyük sadakatin karşılığı olarak hayvan kurban edilmesinin hatırasını taşımaktadır. Aslın da Kurban Bayramı’nın sevincini bu iki Peygamberimizin Allah’a karşı verdikleri başarılı imtihanın sevinci olarak düşünebiliriz. Bununla birlikte bu mübarek günlerde Allah’a kul olmanın ebedi hazzını namazlarımız, tekbirlerimiz ve kurbanlarımızla bütün kâinata ilan ediyoruz. Kesinlikle tükenmez bir şükran ve minnet duygusu içerisinde. Bu bayram sabahlarında beni mutlu eden bir diğer hususta kardeşlerimiz ile birlikte Allah’ın dergâhında saf saf dizilerek kıldığımız bayram namazı. Rabbim bu güzel günleri bizlere tekrar yaşattığı için nerede o eski bayramlar cümlesini kurmadan şükrederek geçirmemiz gerekliliğini hatırlatan namazlar. Daha uzun uzun yazacağımız birçok bayram anısı ve güzellikleri sıralayabiliriz. Ancak bunu yaşamak bayramı bayram gibi yaşamak ayrı bir heyecan ve şükürler olsun ki bu heyecana yeniden ortak olacağız.

Müslüman coğrafyasının sıkıntılı günler yaşadığı bu günlerde bayramın herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrı bir yer olan o coğrafyalarda kanayan yaralar hepimizin sorumluluğu altında. İnşallah bu bayram tüm güzelliklerini getirecek ve İslam coğrafyasına barışı ve huzuru getirecek. Ümit ediyorum ki Arakan’da Müslüman kardeşlerimize zulüm uygulayanlar cezasını bulacaktır. Tüm bununla birlikte zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin hidayete erişmesi için bir vesile olacaktır bayram. Evet, nerede o eski bayramlar cümlesini sevmediğimi söylemiştim. Tüm bunları düşünüp halimize şükrederek bu günlere tekrar eriştiğimizi anlayarak hareket etmek daha iyi olacaktır. Rabbim bu güzel günlere bizleri yeniden eriştirsin.

Bayramınız bayram olsun…