Eskiden Türk siyasetinde yer alan bazı şahıslara lakaplar veya vasıflar yakıştırılır ve o kelimelerle özdeşleştirirlerdi.

Mesela rahmetli Süleyman Demirel'e Çoban Sülü, Ecevit'e Karaoğlan, Necmettin Erbakan'a Hoca, Alparslan Türkeş'e Başbuğ, Özal'a Tonton denirdi.

Şimdiki siyasi liderlerin de lakapları var mutlaka ama ben sadece birisinden bahsedeceğim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HAYIRCI olarak anılmaya başlandı.  Bahçeli, neden ve niçin HAYIR dediğini kendi tabanına bile anlatamıyor.

Bu yazımızı HAYIRCI Bahçeliye ayırdık.

*2002 yılında ara verdiği meclis görevine 2007 yılında tekrar başlayan Bahçeli, zamanın en girift problemi 367 olmazsa cumhurbaşkanı seçilemez saçmalığına HAYIR dedi. Milletvekilleri ile meclise girerek Abdullah Gül'ün ilk Müslüman (!) Cumhurbaşkanı sıfatı ile Çankaya'ya çıkmasını sağladı.

*Askere karşı başlatılan Ergenekon, Ay ışığı ve benzeri operasyonlara karşı HAYIR yapmayın, sadece adil bir şekilde çürük elmaları eleyin, devlet ve silahlı kuvvetler zarar görür dedi. Aradan geçen zamanda operasyonun savcısı KANDIRILDIK dedi.

*12 Eylül 2012 yılında yapılan Anayasa değişikliği referandumuna bahçeli yine HAYIR dedi. Okyanus ötesi ve onunla kol kola olanlar gerekirse mezarlıktan ölüler kalkıp EVET oyu kullanmalı dediler. Sonuçta iktidarda bulunanlar Referandumdan sonra yargının cemaatin eline geçtiğini itiraf edip KANDIRILDIK dediler.

*Oslo, Habur vesaire adları ile başlatılan açılım sürecine Devlet Bahçeli her zaman olduğu gibi yine karşı çıktı ve HAYIR dedi. KANDIRIMAYI alışkanlık haline getirenler Bahçeliyi kanla beslenmek ve terörden oy devşirmekle suçladılar. Bugün geldikleri nokta ALDATILDIK!

***

*HAYIRCI Devlet Bahçeli'nin hayırları bunlarla sınırlı değil. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ile bir erken seçim hükümetine hayır dedi. Koalisyon kurmak için 4 şart ileri sürdü ve bunlar olmazsa koalisyona HAYIR dedi.

*HDP için terör ile içi içe çalışıyor. Hiçbir zaman işbirliği yapmayız dedi. İktidar partisi AKP'ye karşı olmasına rağmen HDP ile işbirliği yapmamak adına BAYKAL'ın Meclis Başkanlığı adaylığına HAYIR dedi. Bu yüzden AKP adayı İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçildi.

Bahçeli'nin HAYIR dediklerinin milletin menfaatine olduğu geçen süre içerisinde anlaşıldı ve haklı olduğu ortaya çıktı.

 ***

Birde Bahçeli'nin EVET deyip birilerinin HAYIR dediklerine bakalım.

Bahçeli, Koalisyon için Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmemesi gerektiğini söyledi.

*Ahmet Davutoğlu, HAYIR dedi.

Bahçeli Yolsuzlukları araştıralım dedi.

*Ahmet Davutoğlu, HAYIR dedi.

Bahçeli, İhanet süreci olarak isimlendirdiği Açılım sürecini bitirelim dedi.

*Ahmet Davutoğlu, HAYIR dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Anayasal hakları dışına çıkmasın dedi.

*Ahmet Davutoğlu, HAYIR dedi.

***

Kararı sizlere bırakıyorum. Hangi HAYIRLAR millet ve memleketin hayrına?..

***

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili 5,5 gün olarak açıklandı.

Eğitime geç başlayan çocuklarımız iki gün daha kaybetti.

2002 3 Kasım Seçimlerinden önce resmi tatil çokluğundan yakınan ve biz Avrupa ülkeleri kadar gelişmediğimiz halde niçin bu kadar çok tatil yapıyoruz diyen kadrolar 13 yıldır işbaşında. Sanıyorum bu on üç yıl zarfında Avrupa'yı solladık ve onlardan çok tatil yapmayı hak ettik diye düşünüyorum.

Bazıları gibi bu işin altında ufak seçim oyunları(!) yattığını düşünmüyorum. Hani bazı partililerin tatile çıkıp da sandığa gidenlerin oranında bir düşüş yaşanılması isteği gibi!