Pandemi yorgunluğu, bitmek bilmeyen bir araf hali, sonsuz bir geçiş süreci. Bir bitişsizlik duygusu. Daimi kriz. Askıda hayat. Ruhlarımızı endişenin uyuşturan sersemliğinden alıp, huzur, mutluluk ve canlılık belirtisi gösteren her şeye sımsıkı tutunalım. Bu zorlu süreçte sevdiklerimize sevgimizi daha çok gösterelim. Anne ve babalarımızın kıymetini bilelim. Yüce Allah’ın emir ve yasaklarını unutmayalım. Bir cümle ile kuvvet buluyorum. Sonra bir cümle ile dağılıyorum. Bazen bir cümle ile inanıyorum, bazen de bir cümle ile kandırılıyorum. Cemil Meriç’in, “Bir avuç kelime kıtaları birbirinden ayırır” dediği gibi kelimelerin tesirinden kaçmak mümkün değil. Hayatı savunalım. Haydi, hayata tutunalım… Hayata tutunurken de lütfen ama lütfen Maske + Sosyal Mesafe + Hijyen = Tedbir kurallarını göz önünde bulundurulalım.

KONYA HAVACILIKTA DA MARKA OLMA YOLUNDA

Şehirlerde bulunan üniversiteler bulundukları şehirler için bir değerdir, bir markadır. Konya olarak 5 üniversitemizin eğitimcileri ve öğrencileri Konya’ya değer katmak için mücadele veriyor. Bu kapsamda KTO Karatay Üniversitesi, Konya’da havacılık anlamında iddialı olduğunu gösteriyor. Üniversite bünyesine kazandırılan Pilotaj Bölümü şehrimiz için oldukça güzel bir hizmet. Konya her alanda olduğu gibi yakın zamanda havacılıkta da marka haline gelecek. KTO Karatay Üniversitesi’nin Pilotaj Bölümü öğrencilerinin kullanacağı pistte çalışmalar sürüyor. Kısa süre sonra uçak pisti tamamlanmış olacak. Konya’ya böyle güzel bir bölüm kazandıran Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk’e, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve pist alanına katkılarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya şehrimiz adına teşekkür ediyoruz.

RTÜK NE İŞE YARAR?

Televizyon ekranlarında yayınlanan haberler ve bazı programlar milletimizin psikolojisini bozmaya yönelik olarak planlanmış gibi... Televizyon ekranlarında neredeyse adam akıllı bir program yok. Bu ülke kimseden çekmedi reyting uğruna ülkenin değerlerini hiçe sayan, zinayı, sapkın ilişki biçimlerini normalleştiren televizyonlardan, aileyi kurşuna dizen dizilerden, insanı aşağılayan programlardan çektiği kadar! RTÜK sen ne işe yararsın?

BİSİKLET BU ŞEHRE YAKIŞIYOR

550 kilometreyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya’da bisiklet bu şehrin markası haline geldi. Son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk olacak bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Şehrin yıllarca ulaşım yükünü çeken nostaljik tramvaylardan biri bisiklet tramvayına dönüştürülerek bisiklet kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Geçtiğimiz günlerde başlayan bu güzel uygulama Türkiye, hatta dünya gündemine düştü.

Hafta sonunda Konya’da Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay, Meram ve Selçuklu belediyelerinin desteğiyle düzenlenen Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu tamamlandı. Türkiye ile birlikte toplam 5 ülkeden 12 takımın ve 110 sporcunun derece elde edebilmek için pedal çevirdiği tur Konya’ya çok yakıştı. Bu güzel organizasyonun Konya’da gerçekleşmesi için büyük emek ve çaba sarf eden Konya Valisi Vahdettin Özkan’a, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’ya, Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Erdoğdu’ya, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin’e,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyoruz. Yazımızı tamamlarken sözlerimize gizli manalar katmadan ve sonbaharın dinlendirici sessizliğini yaşayabilmek umuduyla…

Yaşamımız hayr olsun…