Evinin bir odasını atölyeye dönüştüren 42 yaşındaki Altınyazar, çöpe atılan eski tül perde, kumaş ve karton gibi atık malzemelerden oyuncak bebekler yapıyor. Altınyazar, bebeklerin yanı sıra kumaş ve kartondan minyatür evler ve odalar ile eşyalar da hazırlıyor. Altınyazar, çocukluğundan beri kendi oyuncak bebeklerini yaptığını söyledi. Hobisinin çoraplardan bebek yaparak başladığını anlatan Altınyazar, "İlk oyuncağım, çoraptan bebekti. Sonrasında çatal sopalardan yapmaya başladım. Bu yıllarca sürdü. Her gittiğim aileye, çocukları için hediye olarak bebek yapmaya başladım." dedi. 

‘ATIK MALZEMELERİ DEĞERLENDİRİYORUM’

Altınyazar, son dönemde atık malzemeleri kullanmaya özen gösterdiğine işaret ederek, şöyle devam etti: "Hayal gücüm geliştikçe gelin bebekler yapmaya başladım. Bunun için atık malzemeleri değerlendiriyorum. Perdecilerin çöpe atacağı tülleri, kumaşları, eski gelinlikleri ve kartonları kullanıyorum. Birçok ailede hediye oyuncaklarım var. Artık telefon rehberlerine beni 'bebekçi abla' diye kaydediyorlar. Çocuklar oyuncak bebek hediye ettiğim için beni çok seviyor. Atölyemi gören kadınlar 'biz de öğrensek' diyorlar. Bu çok maliyetli bir iş değil. Çöpe gidecek malzemelerden yapılıyor bu bebekler. Çocuklarımız Çin malı ürünlerle oynamasın, kendimiz imal ettiğimiz bu oyuncak bebeklerle oynasınlar istiyorum. Çünkü, benim kullandığım malzemelerden, ipler, örgüler, bezler ve kartonlardan zarar gelmez. Çok sağlıklı malzemeler."

Altınyazar, hobisinde usta öğretici olabilmeyi çok istediğini belirterek, "Ortaokulu dışarıdan bitirdim, şimdi açık liseye gidiyorum. Amacım, Halk Eğitim Merkezi veya Büyükşehir Belediyesi'nin KOMEK kurslarında usta öğretici olarak görev almak. Bunun için en az lise mezunu olma şartının kaldırılmasını istiyorum." diye konuştu. 

AA

Editör: TE Bilişim