Terörist, elinde silahı nöbet kulesine sessizce yaklaşıyor, kulede nöbet tutan Mehmetçiğin kafasına nişan alıyor. Tam tetiğe basacak Mehmetçik sütrenin arkasında kayboluyor. Mehmetçiğin bu anlık hareketi teröristin tetiğe basmasına engel oluyor.

Bizler derin bir nefes alıp Mehmetçiğin daha rızkı tamam olmamış diye düşünüyoruz.(!)

Terörist, üstü konumunda olan kişiye durumu bildiriyor. Telsizden daha yaklaş emri geliyor. Demek ki nöbet kulesinde bulunan Mehmetçiğin canını almada kararlı Azrail! Terörist Mehmetçiğe daha da yaklaşıyor, o tazecik ömrü sonlandırmak için. Mehmetçik bu sefer tam hedef!  Kurtulması için mucize gerekli. Bekliyoruz bir mucize gerçekleşsin de o masum Anadolu çocuğu hayatını kaybetmesin diye. Mesela nöbet değişim vakti geldiği için devriye gelebilir nöbet kulesine! Veya tam o sırada keşif uçuşu yapan bir askeri helikopter oradan geçiyor olabilir! Hatta bu helikopterde bulunanlar teröristi fark edip nöbetçiyi uyarabilirler veya ateş açarak bu teröristi etkisiz hale getirebilirler!

Bu tür fikirleri istediğiniz kadar çoğaltıp nöbetçiyi o teröristin kurşunundan kurtarmanın yolunu arayabilirsiniz. Olay sizin hayal gücünüzün genişliğine kalıyor. Biz de düşünüyor ve çeşitli alternatifler üzerinde kafa yoruyoruz. Kafamızda canlanan fikirlerin birisinin kullanılıp Mehmetçiğin terörist tarafından şehit edilmesinin önüne geçileceğini düşünüyoruz. Fakat öyle bir çözümleme yapılıyor ki şaşırıp kalıyoruz. Bu tür çözümlemeyi veya mucize olayı düşünebilmek için dahi olmak bile yetmez. Süper üstü bir zekâya sahip olmak gerekir.

Ne diyorlardı reklam filminde 'Onlar düşünür, biz yaparız.' Maalesef bu sefer biz de düşünemedik ama onlar yaptı.

Teröristin namlusunun ucunda ecele yakın olduğunun farkında olmayan Mehmetçik bir türkü tutturdu. Türküyü duyan terörist birden hayret içinde kaldı ve duygulandı. Mehmetçik türküyü Kürtçe söylüyordu. Terörist hemen telsizi açıp karşıya bu asker Kürtçe türkü söylüyor dedi. Karşı taraf teröriste öldür emrini yeniliyor, terörist ise ama Kürtçe türkü söylüyor diyor.

Karşı taraf emrinde inat edince terörist, siz kime hizmet ediyorsunuz diyerek silahını indiriyor, sırtındaki hücum yeleğini çıkarıyor ve nöbet kulesinin önünden normal bir vatandaş gibi geçerek Mehmetçiğe selam veriyor.

Tam bu sırada ekrana bir partinin amblemi çıkıyor ve akabinde bakanlık da yapmış olan milletvekili adayı Faruk Çelik görünüyor ve 'Oyuna gelmeyin, Oyunuzu!' diyor.

Nasıl bir reklam filmi sizce!

İnsan ister istemez düşünüyor. Bu olay gerçekten olsa ve nöbet kulesinde bulunan Mehmetçik Kürtçe yerine Türkçe türkü söylese! Hatta bu türkü “Senin için ölürüm Türkiye” veya “Çırpınırdı Karadeniz!” olsa Mehmetçiğin kurtulma şansı ne kadar olurdu.

“Güneydoğu Anadolu'ya gönderdiğimiz askere Kürtçe öğretip göndersek şehit sayımız daha az olur mu?” sorusu birden aklıma Milli Eğitim Bakanlığının aldığı yeni kararı getirdi. Hani Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan öğretmenlere Kürtçe kursu açılması kararlaştırılmış ya! Bu uygulama ile de öğretmenlerin hayatları garanti altına alınmak istenmiş olmasın.

Hani burada vatandaşın can güvenliğini sağlayamıyoruz, hiç olmazsa Kürtçe öğrensinler ki teröristler onlara dokunmasın. Nasıl mantık ama diyeceğim de içimden bir ses, ama kardeşim korucuların hepsi hem Kürt kökenli hem de Kürtçe konuşuyor. PKK bunların hiç birisine acımadı. Elektrik direklerine astıkları korucuların ağızlarına para sıkıştırarak diğer koruculara gözdağı vermeye çalıştılar, diye karşı çıkıyor bana.

Teröre karşı böylesine muhteşem bir çözüm bulan milletvekili adayı Sayın Faruk Çelik'i kutluyorum. Evet, “Onlar düşünür siz yaparsınız “ sayın vekilim. Böyle süper ötesi bir reklam filmini de ancak siz yapabilirdiniz. Diğerleri bunu hayal bile edemezdi.

Uyanmak yok, uyumaya devam!