“Ne olacak bu vatan hainlerinin hali?

Daha doğrusu ne yapacağız biz bu vatan hainlerini?

3 kişi 5 kişi değiller ki, tıkalım kodese de ömürlerinin geri kalanını orada geçirsinler...

Her gün Türkiye genelinde 100'lerce zanlı gözaltına alınıyor. Polisteki sorgularında, haklarında hazırlanan iddialara ve bu sorgularda alınan yanıtlara bakılınca bunların da büyük bir bölümünün vatana ve millete ihanet ettikleri anlaşılıyor.

Türkiye genelindeki hapishanelerin toplam kapasitesinin 120 bir civarında olduğu biliniyor. Fetulllahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasının ihaneti ayyuka çıkmadan, darbe girişimi olmadan evvel hapishanelerimizin kapasitesi neredeyse tamamen doluydu. 

Türkiye suçlular ülkesi haline gelmiş. Vay halimize!” demiştik daha önce kaleme aldığımız bir yazıda...

Devamında da demiştik ki:

“E şimdi on binlerce yeni suçlu var. Bu suç makinalarının sayısı daha da artacak. Devletin içine yuva yapmış yancı zalimleri, pislikleri temizlemek kolay olmayacak anlaşılan. Sadece devlet kademeleriyle sınırlı olsa yine bir daha... Ama devamla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel şirketler ve şahıslar da buna dahil olunca hainlerin sayısı kabardıkça kabarıyor.”

“Dinüküm para, imaniküm para” diyen ve dolar işareti ile bakan bu yapının gözünde ne vatan var ne de millet...

Varsa yoksa, kendi çıkarları...

Ancak şu da var, hak ve adalet geç de olsa tecelli ediyor...

Ahirette bunun hesabını nasıl vereceklerini bilemeyiz de, dünyada bile yaptıklarının hesabı soruluyor...

Türkiye genelindeki hapishanelerin toplam kapasitesinin 120 bin civarında olduğunu varsayarak, şimdilerde hapishanelerde yeni tutukluya yer dahi olmadığına işaret etmiştik daha önce...

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinde tahliyesine 2 yıl ve daha az zaman kalmış olup, iyi halleri göz önünde bulundurulan mahkumların şartlı olarak salıverilmesi kararlaştırıldı. 

Bu kararın ardından Türkiye genelinde hapishanelerin boşaltılmasına yönelik de bir çalışma başlatıldı. 

Konya'da da dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre 276 kişi şartlı olarak salıverildi. 

Yine aynı açıklamaya göre halleri uygun görülen mahkumların şartlı olarak serbest bırakılması için çalışma yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde bu rakam daha da kabaracak. 

Türkiye genelinde on binlerce mahkumun bu kapsamda serbest kalacağı öngörülüyor. 

Hapishanelerin, tutuk evlerinin, başka bir değişle tevkif evlerinin maksadı suç işlemiş olanların başta özgürlük olmak üzere bazı haklarının kısıtlanması, bir kısım haklarının da tamamen ellerinden alınması ve en nihayetinde ıslah olmalarının sağlanmasıdır. Ya da öyle olması gerekiyor. 

Uzun yıllar boyunca mahkum kalmış olanların özgürlük gibi önemli bir haktan mahrum kalmaları halinde ıslah olmuş olmalarını umuyoruz. 

İnşallah şartlı olarak tahliye edilenler tekrar suça bulaşmazlar da bu dönemin kendilerine sunmuş olduğu bulunmaz fırsatı iyi değerlendirirler. 

Tabi şu gerçeği de göz ardı etmemek gerekir. Şartlı da olsa serbest kalan mahkumlar, kara kaşlarının ela gözlerinin has yüzlerinin badem bıyıklarının hatırına serbest bırakılmadı. Onları serbest bırakalım ki, devleti yıkmaya teşebbüs eden, vatana ihanet etmiş olan hainlerin yatacak yeri olsun.