Küçük kafalar kişileri ,orta kafalar hadiseleri ve büyük kafalar fikirleri  konuşurmuş. Bizim en güzel becerdiğimiz işlerden biri de sürekli birilerini eleştirmek. Dün malûmunuz ''AK PARTİ 3.OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ '' vardı. Tayyip Bey ''çocuğum gibidir '' dediği partisine ,yuvasına geri döndü. Yeni yönetimin  hayırlı olmasını , hayırlı işler yapmasını ve bu eller vesilesiyle zalimlerin daha çok, zengin-fakir ayırt etmeden  cezalandırılıp, mazlumlara daha çok ışık olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Ben çok fazla isimler üzerinde durmayacağım. Daha çok büyük resme ve yapılan icraatlara bakmaya çalışacağım. Öyle ya kişinin yaptıkları, yapacaklarının göstergesidir. Bu konuda ne güzel söylemiş Ziya Paşa  ''Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz'' , yani kişinin aynası yaptığı iştir.

Bu hafta Erdoğan'ın Amerika seyahati vardı. İki ülke arasında siyasi ,ekonomik ve stratejik birtakım görüşmeler oldu. Amerika'ya giderken yapılan  ''nokta'' açıklaması ,yerini ''virgül'' e devretti. Tabi birileri için bu alay konusu olabilir ama benim için öyle değil. Teşbihte hatam olmasın '' iti öldürme ,korkut '' der eskiler. Yani Amerika'ya giderken ''nokta'' açıklaması ile gözdağı vermeye çalıştı Reis. Elbette tüm ilişkileri gelişigüzel bir şekilde kestirip atamazdı. Zamanı vardı her şeyin.

''Ağalık vermeyle , efelik vurmayla olur'' 

Silah üretiminde hızla ilerliyoruz elhamdülillah. Türkiye Savunma Sanayi olarak ,bizzat Türk mühendislerinin ürettiği ''LGK ,MB ,NEB, SOM'' gibi savaş uçaklarından atılan milli mühimmatta  seri üretime geçilecek. 2018 sonu itibariyle Hava Kuvvetlerinin envanterinde 14 yerli mühimmat yer alacak. Böylelikle batılı ülkelere silah siparişi verilmediği gibi, dış ülkelere silah satabilir hale geleceğiz. Ha bu arada Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirme Vakfı (TSKGV) tarafından   bu yıl 13.sü düzenlenen 50 ülkenin katıldığı IDEF 2017 Savunma Sanayi fuarı takip etmeye değerdi doğrusu. Özellikle , namlusu, mermisi ,patlayıcısı olmayan 300 km uzaklıktaki hedefi tam isabetle  vurabilen ,radyo dalgası hızı ile fırlatılabilen ,  adı ''EFMS '' yani (elektromanyetik fırlatma sistemi) , marka adı ''SAPAN'' olan bir topumuz var artık. Rabbim ülkemize ve başımızdaki hayırlı yöneticilere güç kuvvet versin .Amin.

Yeni İpek yolu projesi ne anlama geliyor?

Binlerce yıl öncesine dayanan ,Asya'yı ,Avrupa'yı ,Afrika'yı hatta Güney Amerika'yı birbirine bağlamayı hedefleyen ''antik ipek yolu''nun Çin'in öncülüğünde tekrardan faaliyete geçmesi oldukça heyecan verici doğrusu. Projenin 1.4 trilyon dolara mal olması ,Avrupa ve Asya'daki 60 ülkenin birbirine bağlanması hedefleniyor. Çin resmi haber ajansına göre bu proje ''boş bir girişim ''değil . Proje kapsamına dahil edilecek 20 ülkede şimdiye kadar 50 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Ayrıca bu projenin hızlı tren güzergâhları , hava alanları, elektrik santralleri ve boru hatlarından oluşacak olması da ayrıca sevindirici bir durum. Şimdiden  ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye Varlık Fonu(TVF) ,Uluslararası Varlık fonları (IFSWF) üyeliğine kabul edildi.

Uluslararası Varlık Fonları (IFSWF) ,bünyesinde ABD, Rusya ,Çin ,Katar, Singapur ,Kanada ,Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) ve Malezya gibi 28 ülkeye ait 30 ayrı varlık fonunu barındırıyor.  Katılımcı ülkelerde ,bağımsız denetim, hesap verilebilirlik, net yatırım politikaları gibi konularda her geçen gün daha da gelişmesini sağlıyor. Türkiye'nin bu oluşumda da yer alması  geldiğimiz nokta açısından önemli.

Bütün bunlar olurken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu hafta Bursa Nilüfer ilçesine bağlı  Görükle semtinde gençlerle bi kafede oturdu. Gençlerle oturup hasbihal etmesi ,onların derdini dinlemesi ve onlara Atatürk'ün kurduğu Partinin lideri olarak yön göstermeye çalışması gayet yerinde bi davranış.  Ama asıl sıkıntı ;Türkiye'de yukarda saydığım ve dahi saymakla bitiremeyeceğimiz nice gelişmeler yaşanırken ,Sayın Kılıçdaroğlu  gençlere ; ''Üretime dayalı yatırım yapmalıyız. Sakız üretmeliyiz, katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz ,bez üretmeliyiz ,demir çelik üretmeliyiz '' diyerek tavsiyelerde bulundu.  ''Atatürk yaşasaydı HAYIR oyu verirdi'' diyenlere sözüm şudur; ''Acaba Atatürk yaşasaydı Sayın Kılıçdaroğlu'na ne derdiı?''

Haftaya görüşmek üzere ,selâm ve dua ile...