Öncelikle boş tribünlere oynanan maçların ne kadar zevksiz olduğunu bir kez daha söylemeden geçemeyeceğim. Kurunun yanında yaşta yanar düşüncesiyle tüm taraftarları cezalandırma sisteminin artık günümüz futbolunda olmaması gerekiyor. Eğer bir marka değeri oluşturmak istiyorsak tüm bu etkenleri göz önünde bulundurmamız lazım.

Gelelim maça. Maçın hakemi Arda Kardeşler son birkaç sezonun çıkış yapması beklenen hakemleri arasında. Gerek fizik olarak gerekse duruş olarak iyi olsa da ne yazık ki kendisinden bekleneni bir türlü veremedi. Bu maç için değerlendirmemiz gerekirse maçın ilk yarısında hakemi zorlayacak fazla pozisyon olmadı. Faul düdüklerinde abartıya kaçmadı. İlk yarının 40. Dakikasında Fofana’nın penaltı beklediği pozisyonda verdiği devam kararı doğruydu. İkinci yarıda da aynı tempoda geçen maçta hakemlerin üzerine pek iş düşmedi. Gözlemci yorumu ile zorluk seviyesi düşük bir maç oldu. 

Hakemlerin konuşulmadığı bu maçta parantez açılması gereken en önemli konuyu Musa Araz’ın performansı olarak gösterebiliriz. 94 doğumlu Musa gerçekten maçın en etkili ismi olarak dikkatleri üzerine çekti. Attığı iki golle de güzel futbolunu süsledi diyebiliriz. Takım olarak güzel bir futbol sergileyen Atiker Konyaspor, sezona Trabzonspor mağlubiyeti ile başlasa da gelecek maçlar için iyi yönde ışık yaktı. Taraftarında stadyuma dahil olmasıyla bu sene Konyaspor farklı bir havada mücadele etmeye devam eder.