Pazar günü Alanya'da tribünlerdeki binlerce taraftar ve televizyon başında milyonlarca izleyici hakemin katlettiği bir maçı izlediler. Nerdeyse bütün taktir haklarını ev sahibi ekip Alanyaspor'dan yana kullanan Ali Palabıyık, Konyaspor'un yenilmesi için ne gerekiyorsa yaptı. Utanmasa son dakikadaki penaltıyı bile vermeyecekti. 

Neler yaptı neler... Atağımızı engellemek için kaptanımızın önünü bile kesti. Rakip takımdan kim kendini yere bıraktıysa anında çaldı düdüğü. Alanyasporlu futbolcular o kadar alıştıki bu duruma gölgelerine bile takılıp düşmeye başladılar. Hele verdiği kırmızı kart! Kötü hakem nasıl olunurun en güzel örneklerinden. Hemen hemen her ülkede, her statta gördüğümüz bir sahne. Nadir değil, neredeyse her maçta gördüğümüz bir gol sevinci. Gol sevinci yaşayan oyuncular dizleri üzerinde çimde kayarlar. Herkes için sıradan olan bu görüntü hakem Palabıyık için abes olmuş olacak ki Bajic'i oyundan ihraç etti. Böyle bir oyundan atma şekli olamaz. Bunu hiç bir şekilde ifade edemez. Rakip tribünleri tahrik yok. Yapılmış bir el kol hareketi yok. Kart görmeyi gerektiren hiçbir şey yok. Peki, ne var? Koskoca bir şehri küçük düşürme gayreti var. Emek hırsızlığı var. Alın terine saygısızlık var. 

MAÇTAN NOTLAR 

Daha önce hiçbir galibiyetten bu kadar haz almamıştım. Hiç bir galibiyete bu kadar sevinmemiştim. Bu maç için söylenecek en doğru sözler bunlar. Ne kadar çok sevinsek de bazı gerçekleri göz ardı edemeyiz. Çok kötü oynadığımız gerçeğini mesela. 2-0 önde kapattığımız ilk yarıda bile çok kötü oynadık. Daha önce hiçbir takım bu kadar rahat kalemize inememişti. Yaptıkları neredeyse her atakta ceza alanımıza indiler. Orta alanımız hiç bu kadar kolay geçilmemişti. Özellikle kanatlarımız en etkisiz maçlarından birini oynadılar. Douglas ve Skubic vasatın çok altında bir performans sergilediler. Douglas'ın kanadı otobana döndü. Rakip elini kolunu sallaya sallaya indi çizgiye. Ömer Ali'de gözle görülür bir düşüş var. Amir ise her zamanki gibi. Olumlu hiç bir pası yok. Geriye oynama hastalığımız bu karşılaşmada da devam etti. 

***

Bulduğumuz ilk gol tam bir şans eseri. Rakip defansın ve kalecinin ortak yapımı. İkinci golümüze diyecek laf yok. Şiir gibi. Sonrası ise gelişen malum olaylar. İkinci yarıda arka arkaya yediğimiz goller ve rakibin kaçırdığı pozisyonlar! Beraberliğe dua ettiğimiz anlarda kazanılan penaltı ve altın değerinde üç puan. İkinci goldeki hatasını attığı penaltı ile unutturan Vukovic, henüz sakatlık sonrası istenilen düzeyde değil. 

***

Hafta arasında Avrupa Ligi'ndeki son maçımızı oynayacağız. Tek temennimiz sakatlık olmadan vedamızı gerçekleştirmek. Hafta sonu ise iç sahada rakibimiz Kayserispor. Puanımızı 23 yapmak için hiçbir engel yok. İyi gidişimizi devam ettirip rakibi eli boş göndereceğimizden eminim. 
Her zaman, daima ve sadece KONYASPOR...