Hadim Yer köprü Şelalesi en son 12 Haziran 2011'de 23 yaşındaki Bilgehan Uysal'ı almıştı.

Üç yıl aradan sonra Yerköprü Şelalesi'ne bir kurban daha verdik Hacı Murat Orakçı. 38 yaşında olan Orakçı, evli ve 2 çocuk babası idi.

Daha önce defalarca haber yapmış ve köşe yazılarımızda bölgenin tehlikelerinden bahsetmiştik. Ne yapılmıştı biliyor musunuz? Kocaman bir sıfır, sadece her haberimizden ve yazınızdan sonra yetkililerden açıklama geliyordu; ( Çalışmalar yapılıyor, Projesi hazır, Önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak, Bir yıl içinde bitirilecek) Vesaire, Vesaire, Vesaire. Ne oldu hala bir şey yok?

Getirebilecek misiniz 38 yaşındaki Murat'ı? Yarın veya 10 yıl sonra Murat'ın çocukları ile karşılaşsanız size dese ki “Amca Ben Yerköprü Şelalesi'nde hayatını kaybeden Murat Orakçı'nın çocuğuyum. Biraz araştırdım. Babamdan önce de orada insanlar hayatını kaybetmiş. Sizler açıklama yapmışsınız gereken önlemin alınacağına dair ama hiçbir şey yapmamışsınız, niye yapmadınız?“ derse Allah aşkına söyleyin ne cevap vereceksiniz? Ve çocuğun yüzüne bakabilecek misiniz?

Her yıl tuzu kuru insanları eğlendirmek için Kent Meydanı'nda, Kültürparkta yüklü miktarda paralar verip konserler, eğlenceler düzenleneceğine bu paralar ile buraya önlem alınsaydı bu ve bundan önceki can kayıpları yaşanmayacaktı belki de. Son yıllardaki Konya'da yaşayan göçmenlere verilen değerin onda biri bizim insanımıza gösterilseydi bu can kayıpları yaşanmayacaktı belki de!

Dostlar belki biraz sert oldu ama inanın çok doluyum. Şimdinin değil yılların doluluğu var içimde. Önceki dönemin İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi Beyi Konya Turizm Elçileri Derneği olarak defalarca aradık ve randevu istedik. Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız proje taslağını görüşmek için. Geriye dönüş bile yapılmadı. Bakalım şimdi nasıl bir açıklama yapılacak çok merak ediyorum.

Muhabbetle kalın, Allah yar ve yardımcımız olsun