Öğrenciler yarı yıl tatiline girdi | Konya Yenigün
Öğrenciler yarı yıl tatiline girdi

Öğrenciler yarı yıl tatiline girdi

20 Ocak 2012 Cuma 13:14

20112012 Eğitim-Öğretim döneminin ilk yarıyıl karneleri dün dağıtıldı. Öğrenciler karne almanın sevincini yaşarken, uzmanlarda aileleri zayıf not konusunda bir kez daha uyardı


Konya'da 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle 440 bin öğrenci karne alarak 15 günlük yarıyıl tatiline başladı.  19 Eylül 2011 günü başlayan 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk yarısı dün tamamlandı. İlk dönemin tamamlanmasıyla birlikte Konya'daki bin 207 ilk ve orta öğretim okulu ile okul öncesi kurumlarda okuyan 440 bin öğrenci karnelerini alarak 15 gün sürecek yarıyıl tatillerine başladı. Sınıf öğretmenleri tarafından dağıtılan karnelerini büyük bir heyecanla alan çocuklardan kimi takdir ve teşekkür belgesi aldığı için sevinirken, kimisi ise bazı derslerinin zayıf olmaları nedeniyle üzüldü. 15 gün sürecek yarıyıl tatili 6 Şubat 2012 tarihinde sona erecek. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısı ise 8 Haziran 2012'de sona erecek.
Yarıyıl tatili 23 Ocak–3 Şubat 2012 tarihlerinde yapılacak.  Konya’da ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri karne almanın sevincini yaşadı. Karnesinde zayıf olan öğrenciler burukluk yaşasa da öğretmenlerin tavsiyesiyle ikinci yarıyıl ders notlarını düzeltmek için daha çok çalışacaklarını söylediler. Karne dolayısıyla da velileri uzmanlar bir kez daha uyardı. Karnenin başarının veya başarısızlığın göstergesi olmadığını belirten uzmanlar, bu noktada karnede zayıf olduğu gerekçesiyle öğrenciye baskı uygulanmaması gerektiğini ifade ediyor.
Karne sevincinin yaşandığı okullardan biri İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu’nda da okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri ilk defa karne almanın sevincini yaşadı. Öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansırken, öğretmenleri de derslerdeki başarılarından dolayı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Okuldaki başarının sırrı ise İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu Müdürü Ertan Dündar ve öğretmenlerin özverili gayretlerinden kaynaklanıyor. 11 yıldır çeşitli okullarda idarecilik yapan Ertan Dündar, idarecilik yaptığı okulun başarı elde etmesi için öğretmen, öğrenci ve velileri işbirliğinde çeşitli çalışmalar yapıyor. 2010 yılında atandığı İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu’nda da çeşitli yenilikler gerçekleştiren Dündar, oluşturduğu görsel sanatlar, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi, teknoloji tasarım, satranç sınıfı ile öğrencilerin derslere ilgisini daha da arttığını vurguluyor. Sınıfların tüm dizaynını ise öğretmen ve öğrenciler belirliyor. Öğrenciler kendi oluşturdukları sınıflarda ise hem dersi daha iyi dinliyorlar hem de derse olan ilgilerini daha artıyor. Özel dersliklerin yanında her Cuma İstiklal Marşı’nda sosyal ve ders konularında başarılı olan öğrencilere madalya da veriliyor. Ayrıca tuvaletlerde de sıvı sabun ve tuvalet kâğıdı da sürekli bulunduruluyor.
Karne sevincini öğrencilerle birlikte yaşayan Dündar, ikinci dönem öğrencilerden aynı başarılarını tekrar göstermelerini istedi. Karnesinde zayıf not bulunan öğrencilere de daha çok çalışmaları için öğütte bulunan Dündar, velilere de bu noktada uyarılarda bulundu.
“Karne sadece çocuğun ders başarısının ya da başarısızlığının göstergesi değil” diyen Dündar, Bu anlamda çocuklar karne aldıkları zaman, sadece notların üzerinde durmak çocuğun diğer özelliklerini görmemizi engelleyebilir. Okul ve hayat başarısında anne babaların yaklaşımı çok önemlidir. Aileler çocuklarının kişilik özelliklerini, zihinsel kapasitesini, ilgi ve yeteneklerini tanımalıdır.  Onun için her öğrenci eşit düzeyde başarılı değildir. Her çocuğun kendine özgü, eşsiz ve biricik olduğu unutulmamalıdır” dedi.
HASAN AYHAN 



387 defa okundu...
İlgili Başlıklar» Türkiye, Korede 16 isimle yarışacak
» 559 yıldır aynı ruh
» Aymazlı öğrencilerden yılsonu etkinliği
» Mendi: Bu yıl tecrübe kazandık
» Dünya tekvandocuları Kuzey Kıbrısta yarışacak
» Gazetecilikte 58 yıllık bir ömür
» Bitkisel ürün uyarısı
» KPDS yarın yapılacak
» Özel Başak, okuma yarışmasında 4. oldu
» Öğrencilere ilk yardım eğitimi verildi
» Fenerbahçeye 7 yıldız geliyor
» Kırım sürgünleri 68. yılında anılıyor
» Yorgunluklarını yılsonu etkinliğinde attılar
» Çaykur Rizespor Mersin'de kampa girdi
» Basketbolda yarı final heyecanı
» Altın bu yılın en düşüğünde
» Engelli satranççılar yarıştı
» Amatör 2. kümede havlu atma yarışı!
» Selçuk, 10 yıllık stratejini belirledi
» 50 yıllık rüya gerçekleşiyor
Facebook'ta Paylaş

23°
Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK
Foto Galeri Video Galeri
Skyfall'ın fragmanında İstanbul'dan tek kare yok

Dikkatsiz sürücülere 'Dikkat'

Üniversitelilerin kavgası kamerada

Hz. Mevlananın evi restore edilecek

En pahalı Türk filmi Fetih 1453

Hawaiide lavların büyüleyen görüntüsü

Şehit polislere hüzünlü veda

Afet bölgeleri mercek altında

Vatandaşa akaryakıt tuzağı!

İşte saldırganın resmi - Video Haber

Özgür Nasuh da Şekersporlu

Siyonistler kana doymuyor

Tüm Videolar
Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları saklıdır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz